„Ne tárulkozzon kikelnem, hadd összézzek visszabeszél” – Premier! 6363: Összevissza beszélek

2024.04.10. 10:58, srecorder

gege_osszevissza2.jpg

Júniusban jön 6363 első zenekaros EP-je mélyre menő szövegekkel, de előtte még összevissza beszél egyet. Top l'art pour l'art rap, Akkezdet Phiai-hommage-zsal, nagy beköpésekkel, játékos iróniával.

„06.03-án jelenik meg a KORD EP, az első olyan lemez, amit a zenekarral együtt csináltunk. Együtt írtuk a dalokat és utána Lusta Geri finomhangolta és egészítette ki őket, hogy ne csak teremtsünk egy új hagyományt, hanem továbbvigyünk egy régit is” – mondja 6363, aki tavaly szervezett maga köré zenekart a Nagy Emma Quintet (Klausz Ádám – dob), a zïp (Imrei Ariel – basszus), a hari_drama (Papp Mukunda – gitár) és a GranCanada (Gáll Barnatrombita) tagjaiból.

„Mostanában inkább olyan szövegeket írtam, amikben a hangsúlyok a formai jegyek helyett inkább a tartalmon vannak, ezeknek rendelődnek alá a stiláris- és szójátékok, az egész KORD-ra inkább ez lesz jellemző. Az Összevissza beszélek ennek az ellenkezője, itt hagytam, hogy a nyelv vigyen, egyfajta gyermeki játékosságot akartam a szövegbe vinni a hangzók keverésével. Emiatt az írás is egy bizonyos értelemben sokkal felszabadultabb volt, amolyan l’art pour l’art.”

„NEM KEDVESKEDNI PRÓBÁL, HANEM BELEÁLL” - 6363-INTERJÚNK

És persze az lett a klip is, ami nemcsak 6363 ábrázatát kuszálja össze, hanem a szöveges videókat is. Slusszpoén, hogy Saiid is felbukkan benne, nem véletlenül: „Idén 20 éves az Akkezdet-lemez, és a dal egyfajta hommage is ennek a magyar viszonylatban zenetörténeti jelentőségű munkának. Részben ezért kapott szerepet Saiid, részben pedig azért, mert a KORD lemezen egy kitalált narratíva része ez a trekk, az elején és a végén található „dialóg” akkor fog értelmet nyerni igazán, ha valaki abban a kontextusban hallgatja meg. Plusz játék, hogy Saiid 10 évvel ezelőtt egyszer már játszott pszichológust/pszichiátert egy trekkben (Vicc Beatz: Pszichomatematika), ahol az itt is elhangzó sorral kezdi be a Ketiozzal való párbeszédét.”

6363 tavasszal a Ha esik, ha fúj turnét tolja a zenekarral, április 13-án Szegeden játszanak, 19-én Fehérváron, 26-án Pécsen, másnap pedig ott lesz ő is a Budapest Park hiphopfesztiválján, A Rapgalaxis őrzői Vol. 2-n. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

Nemrégi hír, hogy 6363 lett a megújult Budapest Open Mic HipHop Talents tehetségkutató egyik mentora Saiid, Co Lee és Ganxsta Zolee mellett. Tavaly a hiphop 50. születésnapja kapcsán mesélt nekünk az egyik alulértékelt kedvencéről. Legutóbb a chilles-jazzes Időjárás-jelentést hozta ki Co Lee-vel közösen, azt a klipet itt szemléztük.

 

6363 a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/04/10/premier_6363_osszevissza_beszelek
„Ne tárulkozzon kikelnem, hadd összézzek visszabeszél” – Premier! 6363: Összevissza beszélek
süti beállítások módosítása