„Lehet-e számot kérni? Persze, hogy lehet, csak nem neked” – Itt a megújult Perrin első dala

2024.04.05. 15:04, srecorder

perrin2024.jpg

Egyéves hallgatás után, megújult arculattal tér vissza Palotai Soma soulos-funkys projektje, a Perrin. Az elmúlt 10 év tébolyáról szóló és még idén érkező első nagylemez első új dala, a számkérés a Recorderen debütál.

„Nagyjából 10 éve DJ-zek underground körökben, pár éve beállt, hogy havonta fixen fellépek helyeken. Az, hogy bizonyos fellépőktől nem lehet számot kérni, néhány ember számára felfoghatatlan, számomra meg az, hogy miért akarja valaki ugyanazokat a zenéket hallgatni egy buliban, amit amúgy is egész nap hallgat, miért nem szeretne megtapasztalni valami újat. Erről a dilemmáról szól a legújabb dalom, a számkérés. Köszönet Szász Csabának a forró basszusgitár-témáért, Varga Gergőnek a groove-os gitárjátékért, Kiss Balázs Mártonnak (tzapa) az ütős mixi/masterért és a Mertez kiadónak a megjelenésért.”

Perrin tavaly nyáron adott ki utoljára zenét – a 6363-vel közös reggel funky-popja is itt, a Recorderen debütált –, az elmúlt egy évben pedig nagy változáson ment keresztül Soma és a szólóprojektje is. „A formáció oszlopos tagjai cserélődtek külföldre költözés, egyéb elfoglaltságok miatt, de ezek az elválások nyugiban, békében zajlottak, egyszerűen csak így hozta az élet. Ezenkívül menedzsment- és kiadóváltás történt, a Merteznél írtunk alá. Időközben 30 lettem, fél éve absztinens vagyok és ez egy elég erőteljes életmódváltás számomra. Elszaladt velem a ló az elmúlt 10 évben, viszont most újult erővel, tiszta fejjel, fókuszáltan folytatom a projektet” – meséli Soma, aki már régóta szeretett volna egy markánsabb arculatot, Lobot Balázs munkáiért pedig mindig is rajongott, így új dizájnt is kapott a Perrin.

„Természetesen zeneileg marad a 70-es, 80-as évek behatás a tőlem már megszokott módon, de az albumon lesznek majd kicsit poposabb hangvételű trackek is, továbbá featek. A lemez az elmúlt 10 évem tébolyáról szól majd, személyesebb és mélyebb lesz, mint az eddigi anyagok, továbbá több magyar nyelvű dal készül. Ami biztos, hogy nem kell sokat várni a következő megjelenésig.”

A Perrint élőben április 12-én a Turbinában láthatjuk újra, ahol az új albumnak már kb. a felét eljátsszák. Jegyvásárlás, Facebook-esemény. „Az estet Papp Mukunda nyitja meg „egyszálgitárral”, Gege is benéz, hogy előadjuk közös dalunkat, a reggelt, és egy külföldi vendéget is várunk, Piqi Miqit, az amerikai-prágai rapper-énekes funkistent.” A Perrinben Somán kívül Szász Csaba (basszusgitár) és Varga Gergő (gitár) játszik, a Turbinában mellettük Klausz Ádám dobol és Bartók Máté billentyűzik. Április 17-én az első hivatalos külföldi fellépésüket is megejtik Prágában, a Palác Akropolis klubban, ahol Ferencz Laci fog dobolni és egy speckó HD-s műsort adnak.

„SZERETNÉM BEBIZONYÍTANI, HOGY IGENIS LÉTEZIK MINŐSÉGI MAGYAR POPZENE” – PERRIN-INTERJÚNK

A hetvenes-nyolcvanas évek soulos-funkys hangzását a nagyon is mai popzenébe átrántó Perrinről már többször is írtunk a Recorderen. Az első EP 2021-ben jött ki High On Glitter címmel, amiről a Zen Mode klipje YouTube-on már majdnem egymillió lejátszásnál tart. A Perrin azóta koncertezett a Budapest Parkban LP és Parov Stelar előtt, Majka mentoráltjaként részt vett a Yettel tehetségsegítő programjában, amelynek keretében a Szabadság téren adtak egy nagykoncertet, és a Budapest Parkban is ők voltak Majka előzenekara. Mi három éve interjúztunk Somával, amikor a magyar popzenéhez tapadó előítéletekről, a nyolcvanas évek iránti rajongásáról, és arról is kérdeztük, hogy miért tetováltatta magára Zámbó Jimmy születési dátumát.

 

Perrin a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Földi Ádám.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/04/05/lehet-e_szamot_kerni_persze_hogy_lehet_csak_nem_neked_itt_a_megujult_perrin_elso_dala_szamkeres
„Lehet-e számot kérni? Persze, hogy lehet, csak nem neked” – Itt a megújult Perrin első dala
süti beállítások módosítása