„Óriási pörgés volt ez a nyár” – Perrin-interjú

2022.10.07. 14:11, srecorder

perrin2.jpg

(x) Szombaton hazai sztárok és feltörekvő tehetségek adnak ingyenes koncertet a Szabadság téren a Yettel Stage-en. A fellépők között ott lesz a hetvenes-nyolcvanas évek soulos-funkys hangzását a mai indie popba átrántó Perrin is, akit Majka karolt fel, és a koncerten is közvetlenül előtte fog fellépni. A frontember Palotai Somával a kezdetekről, mérföldkövekről, és a mentorprogramról is beszélgettünk.

A Yettel Stage program keretében három elismert hazai előadót kértek fel, hogy ajánljanak olyan tehetségeket, akiknek szívesen egyengetnék az útjukat. A kezdeményezés különlegessége, hogy a sztárok a felkarolt zenekarral együtt koncertezve népszerűsítik a feltörekvő előadókat, másrészt a kérés az volt, hogy olyan zenekart mentoráljanak, akikkel közös régióból, akár egy városból származnak. A sztárok és a választottaik adtak már egy közös koncertet a nyáron, és együtt lépnek fel a szombati Yettel Stage 5G-koncerten is, ahol ráadásul előfordul, hogy a befutott formáció lesz a feltörekvő előadó előzenekara.

„SZERETNÉM BEBIZONYÍTANI, HOGY IGENIS LÉTEZIK MINŐSÉGI MAGYAR POPZENE” – PERRIN-INTERJÚNK.

Mesélj egy kicsit kezdetekről! Hogyan kezdtél zenélni, és hogyan lett ebből Perrin, aztán ötfős zenekar?

Gyerekkorom óta zenélek, kamaszkoromban a rock világa vonzott, aztán a pop talált meg, majd 20 éves korom körül az elektronikus műfajok és a jazz. Nagyjából ekkor kezdtem el saját cuccokat producerálni Abletonban, eleinte csak instrukat, illetve a vokálokat szemplingeltem. Aztán bekerültem egy zenei kollektívába az Elevatedbe, itt megismertem rengeteg új arcot, akik inspiráltak, akikkel együtt alkottunk. Ebben az időszakban hozott össze az élet Harmath Somával, aki segített elkészíteni az első Perrin EP-t, a Lay Downt, és aki a formáció oszlopos tagjává vált. Elindultunk a Kikeltető tehetségkutatón, ahol már hárman léptünk fel Czirják Tomi dobossal, és megismertük a menedzserünket, Soltész Pétert, aki szinte a következő héten elkezdte egyengetni a karrierünket. Az új dalok és a tavalyi album már egy fix brigáddal készült, basszusgitáron Heilig Tomival, gitáron pedig Sági Viktorral kiegészülve. Ha már együtt stúdióztunk, úgy gondoltuk, hogy az első albumbemutatón közösen kéne játszanunk, ami olyan jól sikerült, hogy együtt maradtunk.

Mi adta a legnagyobb lökést a karrierednek? Mit tartasz az eddigi legnagyobb eredményeteknek?

A Budapest Parkban már háromszor felléptünk, a tavalyi LP-koncerten való részvétel biztosan mérföldkő volt, de az idei telt házas parkos Majka-bulin szintén nagyon izgalmas volt játszani. Most jöttünk haza az első külföldi koncertünkről, a hamburgi Reeperbahn fesztiválról, ami nagyon meghatározó élmény volt. Az idei nyár úgy összességében óriási pörgés volt, először játszottunk nagy fesztiválokon, és rengeteg helyen megfordultunk.

Aki még nem hallott Perrint, az hol kezdje az ismerkedést a zenétekkel?

A Zen Mode-ot ajánlanám, hogy mindenki nyugodjon le a picsába.

Hogyan dolgoztatok együtt a mentorotokkal?

Majka a backstage-ben adott pár tanácsot, miközben masszírozták. Egyébként végig nagyon közvetlen volt ő és az egész stáb is. Egy ilyen elfoglalt előadónál már az is nagy segítség, hogy az idejét, energiáját áldozza egy-egy interjúra, sajtótájékoztatóra.

Várható további együttműködés is köztetek?

Még nem tudjuk, nem kizárt.

Mivel készültök a szombati Yettel Stage 5G-koncertre?

Egy jó koncerttel.

A kiválasztott zenekarok az október 8-ai Szabadság téri koncert mellett a nyár folyamán már felléptek egyszer a mentorukkal, és klipet is forgathattak a Yettel támogatásával (Perrinnek ez volt az Álomnapló). A szombati koncertet élőben is közvetítik a Yettel oldalán, részletes menetrend alább, ez pedig a koncert Facebook-eseménye. Utána afterparty az Akvárium Klubban, ahol Wolfie és az Animások is dj-znek, és egyben Lidocain Night is lesz.

14:45 - Margaret Island
16:10 - The Pontiac
17:20 - Punnany Massif
18:45 - Kacaj
19:55 - Perrin
21:05 - Majka

 

https://recorder.blog.hu/2022/10/07/perrin_interju_yettel_stage_majka
„Óriási pörgés volt ez a nyár” – Perrin-interjú
süti beállítások módosítása