Lovasival, Németh Róberttel és Klinik all-stars koncerttel mutatják be Nick Cave új könyvét a Három Hollóban

2024.03.30. 10:48, srecorder

hit_remeny_verontas_fb_cover_jav.jpg

Szombat este ingyenes Nick Cave-est lesz a Három Hollóban.

Nemrég jelent meg Nick Cave és Seán O'Hagan rendhagyó, a pályaív mellett Cave gondolkodásának történetét is megrajzoló interjúkötete, a Hit, remény és vérontás, amihez egy rendhagyó bemutató is jár március 30-án a Három Hollóban, ahol a kötet fordítója, a zenész-újságíró Németh Róbert és a szintén zenész-újságíró Bihari Balázs beszélget Lovasi Andrással Nick Cave-ről (és közben egy Wanted podcastot is felvesznek), utána pedig a Jazzékiel- és Klinik-tagok alkalmi feldolgozászenekara, a Bad Seed Boys koncertezik.

NICK CAVE HÚSZEZER ARCA – REORDER-CÍMLAPOS CAVE-PORTRÉNK

„Amikor Robi mondta, hogy ő fordítja le a Nick Cave-könyvet, bedobtuk Klinikként, hogy valami kis eventet szívesen összeraknánk mellé. Először sima DJ-set volt a terv, aztán amikor felmerült bennünk, hogy koncert lehetne belőle, mindenki tök lelkes lett a zenekarokból, hiszen mindenki szereti Cave cuccait. Szabó Laci dobol, Hegyi Áron zongorázik, Hajba Áron és Czitrom Ádám gitároznak, Kalmár Tibi basszerol, Sztív, Éda és én énekelni fogunk, de Németh Robi is beszáll akusztikus gitárral egy dalba. Erre az estére állunk csak össze, az lett a nevünk, hogy Bad Seed Boys, már csak ez is egy óriási motiváció volt, hogy ezt a remek szóviccet egyszer így leírhatjuk. De természetesen ettől még nem leszünk koncertező tribute zenekar” – mondta Jakab Péter, a Jazzékiel frontembere.

A koncert után dj-zés lesz, a kötet a helyszínen is kapható. Októberben pedig Nick Cave-et is megnézhetjük élőben a Bad Seedsszel, akik az addig megjelenő, Wild God című új lemezüket mutatják be az Arénában.

Hit, remény és vérontás – könyvbemutató, koncert és party
Helyszín: Három Holló
Időpont: 2024. március 30. (szombat) 19.30
Belépő: nincs
Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2024/03/30/lovasival_nemeth_roberttel_es_klinik_all-stars_koncerttel_mutatjak_be_nick_cave_uj_konyvet
Lovasival, Németh Róberttel és Klinik all-stars koncerttel mutatják be Nick Cave új könyvét a Három Hollóban
süti beállítások módosítása