Szesztay Dávid és zenekara a Magyar Zene Házában!

2024.02.27. 14:00, srecorder

A Kiscsillagban és a Santa Diverben játszó Szesztay Dávid elragadóan szép, szorongásoldó artpopot hoz új zenekarával március 13-án a Zene Házába.

Szesztay Dávid a hazai könnyűzene egyik sokszínű egyénisége: játszott funkos jazzt a Kamuban, art/progrockot a Davban, és izgalmasan hangszerelt artpopot a szólólemezein. Először a kétezres években tűnt fel a Sabák Péterrel közös Kamuban, amire Erik Truffaz és a hetvenes évekbeli, San Francisco utcáinra hajazó funk is izgalmason hatott, majd bekerült a Bud­budās nevű all star jazzcsapatba, ahol olyan nagyokkal játszhatott, mint Grencsó István, Ágoston Béla, vagy Hajnóczy Csaba. A kétezres évek közepén saját zenekart alapított Dav néven, amiben ő énekelt is, Kézdy Lucával pedig szabad zenés jazztriót (Santa Diver), amiben basszusgitárra váltott.

Fiatalon a színészet is vonzotta: társulatot alapított a Stúdió K-ban, ami zenei elfoglaltságai miatt rövidéletűnek bizonyult, de jól jöttek a színészi tapasztalatok, amikor filmzenét írt Pater Sparrow kísérleti sci-fijéhez, az 1-hez, amiben a radioheades gyökereihez is visszanyúlhatott, vagy a színházban Keszég László rendezéseihez. Időközben belépett a Kiscsillagba, ahol billentyűzik és gitározik, és néha dalokat is ír, és az újjáalakult Kispál és a Borz első koncertjein is ott volt mindenesként, a tavaszi turnén pedig előzenekarként fog játszani előttük.

Szólóban már az első szólólemezével felhívta magára a figyelmet: a 2018-ban megjelent Dalok bentre-t mi is beválogattuk az év legjobb magyar albumai közé. Ezt követte a Recorderen debütált Határtalan EP, majd 2021 tavaszán a második nagylemez, a melankolikus, érzelmes, artpopos vonalat okosan folytató Iderejtem a ház kulcsát. 2023 őszén pedig az ennél egy fokkal nyersebb, még személyesebb, és lo-fibb megszólalású Félek nem félni, ami a Dávid válása utáni magányban született, amikor szembenézett legmélyebb félelmeivel, szorongásaival – talán ezért is lett ez zeneileg a legpozitívabb hangvételű albuma.

AZ ELBÚCSÚZÁS UTÁNI GYÓGYULÁS – SZESZTAY DÁVID A FÉLEK NEM FÉLNI CÍMŰ SZÓLÓLEMEZÉRŐL

Tavaly Szesztay a Szabó Balázs Bandájából ismert zenészekből szervezett maga köré zenekart (Harangozó Sebestyén – gitár, vokál, Acsády Soma – basszusgitár, Ferencz László – dob), és velük ad majd intim hangulatú, ültetett koncertet a Zene Házában is. „A Zene Háza kistermében fogunk játszani, aminek tapasztalatom szerint nagyon jó az akusztikája és a színpad is komfortos. Mostanra sokkal jobban megismertük egymást a zenekarral, nagyon jó az összhang és a hangulat, és nekem úgy tűnt, hogy a közönség is kifejezetten lelkesen fogadja a produkciót” – mondta Dávid, aki zenekarával nemsokára turnéra indul a Kispállal, így önálló, egészestés koncerten jó ideig nem lehet látni majd őket a Szesztay teljes szólókarrierjét átfogó Zene Háza-fellépés után.

Szesztay Dávid Zenekara
Helyszín: Magyar Zene Háza
Időpont: 2024. március 13. 19.00-20.30
Belépő: 3000 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény. További infók. 

https://recorder.blog.hu/2024/02/27/szesztay_david_es_zenekara_a_magyar_zene_hazaban
Szesztay Dávid és zenekara a Magyar Zene Házában!
süti beállítások módosítása