Fényben vergődő lepkéknek – Lemezpremier! Lev Toystore: Toystroke

2023.09.15. 10:40, srecorder

sinco_phasingshapes_220528_003.jpg

Lev Toystore, azaz Boros Levente a kiemelkedően erős hazai dobos közösség egyik legjobb kettőnégye. Az ő grúvjaira táncolhatunk a funk-soul vonalon mozgó Amoebában, hallhatjuk Áron András Black Circle Orchestrájában, elkaphatjuk a budapesti belváros valamelyik bárjában a Speiz Boizzal, de ő zenél a Qualitonsban is, amivel a legendás KEXP stúdióját is megjárta.

Erre a sokszínűségre erősít most rá első önálló szólólemeze is, a Toystroke, amelyen az egyházi témájú kórusművek, a laptop klaviatúrán feljátszott midi sávok és iamyank spd-jén talált sample hangok teljes összhangban vannak Levi laza, de energikus dobolásával. A lemezről két single jelent meg a nyáron, a Brachmaninoff és a DD-11.

„A Brachmaninoff vázát Szergej Rachmaninov Vespersként elhíresült egyházi témájú a capella művének 7. tételéből choppolt részletek képezik, a Cantemus vegyeskar előadásában. Nagyon szeretem az efféle kórusműveket, ilyen zenei közegben nőttem fel. A DD-11 még egy 2016-os trekk, aminek rendkívül élveztem a laptop klaviatúrán midizés egyszerű nagyszerűséget. Kicsit később került bele pár igazán fless hang, egy jó barátomtól (László Balázs) kapott és általa moddolt Yamaha DD-11 dobgépből. Valami layert még
kívánt a fülem, feljátszottam hát egy hi-hat sávot a szám második felére, melynek ritmikája
lámpafényben vergődő lepkét idéz számomra”
– mondta el Levi a fókuszba tett dalokról.

A hangminták mellett a felvételek otthon, illetve a stúdió H-ban készültek. A teljes anyagot a jazzboisból ismert szintén dobos, Czirják Tomi keverte és masterelte a szülei garázsában berendezett stúdiójában még a Covid alatt. Az albumot a számtalan magyar zenekarban játszó Gyányi Marci (New Fossils, Makrohang, Dresch Quartet) és Szabó Dani (Mörk, New Fossils) által indított kiadó, a Morotva Records jelenteti meg.

 

Lev Toystore az Instagramon.

Morotva Recordsa a Facebookon. Instán. Bandcampen.

Fotó: sinco.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/09/15/fenyben_vergodo_lepkeknek_lemezpremier_lev_toystore_toystroke
Fényben vergődő lepkéknek – Lemezpremier! Lev Toystore: Toystroke
süti beállítások módosítása