Debütlemezzel és látványos live session videóval jelentkezik a Palo Canto – premier!

2024.10.11. 07:33, srecorder

palo_canto2.jpg

Első nagylemezével és egy különleges, éjjel forgatott live session videóval köszönti az őszt a Palo Canto, akik nyáron elkezdtek koncertezni is, és október 24-én, a Turbinában tartanak albumbemutatót.

Tóth Bertalan (Cloud 9+) és Kedves Péter (Belau) fúziós techno és indietronia projektje tavaly novemberben jött ki első dalával, a West Winddel, amit a Middlemist Red- és Mordái-frontember Nóvé Soma mantraszerű, kántáló éneke emelt tovább. Ezt követte a Recorderen a Peyote spirituális techno-tripje, a sivatagi utazásra invitáló Healing Sound, majd egy live session a horvát tengerpartonA duó első megjelenéseit nemzetközi szinten is jól fogadták, a Mixmag és az Electronic Groove magazin is elismerően írt róla, a Cercle pedig beválogatta hivatalos playlistjébe a mára több, mint 600.000 streamnél járó West Windet.

A Palo Canto most is egy hangulatos, háromszámos live sessionnel vezeti be az új dalokat, amit az új lemez címéhez (Before Sunrise) hűen éjjel forgattak, a Runban ráadásul Nóvé Soma is visszatér énekesként.

A Palo Canto első albumán az organikus electronica mélyrétegei találkoznak a négynegyedes ütemekkel, természetközeli atmoszférákkal, törzsi dobokkal és hipnotikus gitárriffekkel. „Több mint egy év munkájának az összegzése ez a lemez, mivel mindketten most kezdünk el ezzel a műfajjal jobban foglalkozni, így bízunk benne, hogy évekkel később is méltó debütként gondolunk majd vissza rá. Az biztos, hogy rengeteget tanultunk készítése közben magunkról is ebben a kalandos időszakban és már most várjuk, hogy miben tudunk fejlődni a későbbi daloknál. Reméljük, hogy minél több helyre el tudjuk vinni ezeket a dalokat, hiszen a nyáron számos pozitív tapasztalatot szereztünk a fellépések során” mesélte a duó az albumról, amit ezúttal is a berlini Zino Mikorey (Thom YorkeRy XMobyAgnes Obel) maszterelt.

A Palo Canto október 24-én mutatja be első lemezét a Turbinában, amire egy különleges, eddig nem hallott szettel és látványos fényekkel készül. Jegyvásárlás, Facebook-esemény. A közeljövőben kihoznak az albumhoz kapcsolódó remixeket, és már új anyagon is dolgoznak.

 

Palo Canto a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Wilhelm Laura.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/10/11/debutlemezzel_es_latvanyos_live_session_videoval_jelentkezik_a_palo_canto_premier
Debütlemezzel és látványos live session videóval jelentkezik a Palo Canto – premier!
süti beállítások módosítása