A szótlanságtól az üvöltésig – EP-premier! Kozmofobe: My Mind Goes Higher

2023.05.12. 08:17, srecorder

kozmofobe_press11.jpg

Első EP-jével jelentkezik a cinematic/orchestral popos Kozmofobe, azaz Törőcsik Hanna, aki a zordabb, elektronikus hangzásvilágot vegyíti szimfonikus, filmzenés elemekkel. Az énekes-dalszerző-producer nemrég felkerült a Magyarradarunkra, most pedig a My Mind Goes Higher című EP-je debütál, a Kelenföldi Erőmű irányítótermében forgatott látványos live session videóval együtt.

Hanna 2021 végén adta ki első dalát, amelynek rögtön erős volt a személyes vonatkozása: a Last Day of My Life-otrohamosan romló látóideg-sorvadása ihlette, és együtt énekelte a nővérével, a színész Törőcsik Franciskával, aki az egyik fő támasza volt ebben az időszakban. A dalt tavaly több kislemez követte, most pedig megérkezett Kozmofobe első EP-je is, a My Mind Goes Higher. Az új anyagon a producer első melodic house track-je, a Go alone, valamint a balkáni lüktetésű There's’ nothing left to say is helyet kapott, az utolsó szám pedig a címadó, a továbblépést, elengedést szimbolizáló My Mind Goes Higher.

„A három dal az életem egy hosszabb szakaszát öleli fel a szótlanságtól az üvöltésig, akkor is, ha ez így giccsesen hangzik. Még mindig sokat dolgozom, hogy az egóm és a sértettség ne vegye át felettem a hatalmat, így legyen ez az EP egy múltbéli lenyomat. Óriási dolog lenne tudni, hogy ezeken a dalokon keresztül másokkal is összekapcsolódhatunk a közös tapasztalás mentén, na már megint a giccs!” – mondta Hanna, aki „káros gondolatokról, rögeszmékről és az egónk szűnni nem akaró sértettségéről” írta a szövegeket.

Az EP-hez 3 nagyszabású live session videó is forgott a Kelenföldi Erőmű irányítótermében, ebből az első debütál most, a másik kettő pedig a következő két hétben.

A producer más műfajokban is részt vett már énekesnőként. 2016 óta a WindSingers acappella együttes alt énekese és hangszerelője, hangját Dyga Zsombor Couch Surf című filmjének soundtrackjén is hallhattuk. 2009 óta foglalkozik zeneszerzéssel, dalszerzéssel, hangszereléssel és 2019 óta producálással is. 2018-ban a Bartók Béla konzi jazz-ének tanszakán, 2020-ban az imPro School Zenei Producer, majd 2021-ben Zeneszerző képzésein végzett. Jelenleg a Zsüd és iamyank által vezetett imPro School közreműködő partnere.

 

HATALMAS ECSETTEL FESTETT ELEKTRONIKUS POP – KOZMOFOBE A MAGYARRADARUNKON

 

Kozmofobe a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/05/12/ep-premier_kozmofobe_my_mind_goes_higher
A szótlanságtól az üvöltésig – EP-premier! Kozmofobe: My Mind Goes Higher
süti beállítások módosítása