Hatalmas ecsettel festett elektronikus pop – Magyarradar: Kozmofobe

2023.05.03. 18:18, srecorder

kozmofobe_fekvo.jpg

Florence + The Machine és Hans Zimmer hatásától sem mentes, filmzeneszerű orchestral popot játszik Törőcsik Hanna Kozmofobe néven. Első dalát testvérével, a színész Törőcsik Franciskával vette fel két éve, hamarosan pedig első EP-je is megjelenik, amelyhez a Kelenföldi Erőmű irányítótermében forgattak látványos live session videót. A premier előtt Hanna a Magyarradar rovatunkban is bemutatkozik.

Mikor indult: 2021. október.

Hol indult: Budapesten, azon belül a fejemben.

Tagok, hangszerek: Törőcsik Hanna – énekes, producer, illetve a live act tagjai sokszor koncertenként változnak: Varga Szabolcs, Telek Attila – dobok, Marczell Márton – billentyű.

Stílus: Cinematic, orchestral, hatalmas ecsettel festett elektronikus pop.

Hatások: Florence + the Machine, Woodkid, Aurora Aksnes, és persze Hans Zimmer meg a megahorn effektjei. Ritmikailag pedig sokszor a 7/8-os lüktetésű balkáni zene.

Kiadó: Disztribútorom van, a Believe Digital.

Történet: A kozmikofóbia a világegyetemtől, csillagos égbolt látványától kiváltott szorongás, rettegés érzése. Amikor én az égboltra nézek, egyrészt nem bírom levenni róla a szemem, ugyanakkor elfog egy nyomasztó gondolat, hogy milyen jelentéktelen az életem ahhoz képest, amit magam előtt látok. A Kozmofobe egy egyszemélyes projekt, amely már hosszú évek óta érett, de 2021-ben indult el valójában. Egészen kicsi korom óta írok dalokat, rövidebb darabokat, kórusműveket, viszont a hangszereléseim a klasszikus zenekari felálláson nem úgy szóltak, ahogy szerettem volna. Mindig tudtam, mit akarok hallani, de a megvalósításhoz nem voltak meg a megfelelő eszközeim. Az imPro School Zenei Producer képzése hozta el a megváltást számomra, akkor nyerték el a dalok jelenlegi formájukat. Azután éreztem először, hogy képes vagyok ezzel kiállni a közönség elé.

Megjelenések: 2021. október - Last Day of My Life (single)  feat. Törőcsik Franciska, 2022. január - Walls (single), 2022. március - Give Us Life (single), 2023. május - My Mind Goes Higher (EP)

Küldetés: Szeretném, ha minél több emberre hatással lenne a zeném, minél több embernek adna valamit, illetve, hogy a cinematic, orchestral pop nagyobb ismertségre tegyen szert itthon, mert azt érzem, hogy ez sok ember lelkét mozgatná meg.

Jövőkép: Mindig a következő mérföldkőig terjed a jövőkép, amely most az EP és a live session sorozat megjelenése, de nekem az lenne a legfontosabb, hogy megtaláljam a keménymag-közönségem, akik eljönnek a koncertjeimre, és érdeklődve várják, hogy mit ötlök ki legközelebb.

Mellékprojektek: A WindSingers acappella együttes 2016 óta, illetve az imPro School közreműködő partnere vagyok.

Szexepil: Ahogy a színpadon belehajolok a gépbe, mert rosszul látok. :)

Legnagyobb eredmény, elismerés: Az első megjelenés, a Last Day of My Life elnyerte az Ígéretes Titánok Év dala díját, arra nagyon büszke vagyok.

 

Hamarosan megjelenik Kozmofobe első EP-je a My Mind Goes Higher, amit élőben május 28-án mutat be a Három Hollóban.

 

Kozmofobe a Facebookon.

Magyarradar rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/05/03/hatalmas_ecsettel_festett_elektronikus_pop_magyarradar_kozmofobe_torocsik_hanna
Hatalmas ecsettel festett elektronikus pop – Magyarradar: Kozmofobe
süti beállítások módosítása