„Ez adta meg véglegesen az önbizalmat, hogy merjek rappelni” – Itt van Chris Villon és WaTa új közös dala

2023.03.31. 16:50, srecorder

230323_zsombiwata15597.jpg

A Wavy nevű újvonalas hiphopkollektívából ismerős Chris Villon az egyik legizgalmasabb fiatal hazai producerrel, az OIEE-vel, Solére-rel és bongorral is dolgozó WaTával hozza ki első nagylemezét, amiről a MYSTERY LADY után most a WATANABE debütál.

„Nagyon sokat jelent nekem ez a szám, mivel ezzel kezdődött el az egész What Happens After Midnight? című albumunk folyamata. Ez az első felvétel, amit valaha készítettünk együtt WaTával, az első sesh előtt már megírtam erre a beatre a szöveget. Plusz nekem a WATANABE adta meg véglegesen az önbizalmat, hogy merjek rappelni” – meséli Chris Villon az új single eredettörténetét.

„Stílusban ez a trekk egy trap-future bass furcsa keveréke, minimális dubstep és hiphop beütéssel, de szeretném azt gondolni, hogy viszonylag eredeti hangzást találtunk meg Zsombival. Nekem zeneileg és persze szövegileg is a fellépések és a bulik világát hozza, egy ilyen káoszos mozaik arról, ahogyan mi az éjszakai életet látjuk belülről. A WHAM c. albumunk többi darabjához képest ez egy kicsit lazább, flegmább és talán darkabb megközelítésű dal, inkább egy party banger, mint egy hátradőlve gondolkodós szám” – mondta WaTa.

„KEZD LETISZTULNI A HANGZÁSBELI ŐSKÁOSZ A ZENÉIMBEN” – WATA-INTERJÚNK. 

„Amit nagyon szeretek ebben a projektben, hogy Zsombi iszonyat nyitott stílusilag és emiatt szinte bármilyen zenei irányt ki lehet vele próbálni, és eddig minden ilyen kísérletezésből valami egészen egyedi dolog született. Szerintem nagyon színes kis anyag lett az album, és örülök, hogy amellett, hogy fülesben hallgatásra is tökéletesen alkalmas, eddigi tesztek alapján bulikban is nagyon megindulnak rá az emberek. Kifejezetten igyekeztünk egy nemzetközi szintet és hangzást megütni, úgy érzem, sikerült is.”

A WATANABE mától elérhető minden streaming-platformon.

A Chris Villon néven alkotó Bartha Zsombor korábban kiadott már egy eklektikus EP-t I had so much FUN címmel, amit a Wavy-ből Co Lee és Aminon is megtisztelt egy-egy feattel. Április közepén pedig érkezik az első nagylemez, amin a német, a francia és az angol undergroundból is lesznek vendégek: az első lemezfelvezető dalban, a két hete kijött MYSTERY LADY-ben például a berlini rapper, R.Mess.

CHRIS VILLON ÉS A WAVY KEDVENC ZENÉI 2022-BŐL

 

Chris Villon a Facebookon. Soundcloudon.

Fotó: Generál Kristóf

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti KulturálisÚj Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/03/31/itt_van_chris_villon_es_wata_uj_kozos_dal_watanabe
„Ez adta meg véglegesen az önbizalmat, hogy merjek rappelni” – Itt van Chris Villon és WaTa új közös dala
süti beállítások módosítása