Meghalt Steve Mackey, a Pulp basszusgitárosa

2023.03.02. 16:16, srecorder

steve-mackey.jpg

56 éves korában elhunyt a Pulp basszusgitárosa. Steve Mackey-t három hónapja ápolták egy angliai kórházban, valószínűleg egészségügyi állapota miatt sem vett részt a Pulp idei újjáalakulásában.

Mackey 1989-ben csatlakozott a zenekarhoz, és játszott a Pulp olyan klasszikus albumain, mint a His ’n’ Hers, a Different Class vagy a This Is Hardcore. Haláláról felesége, a divatújságíró Katie Grand számolt be az Instagram-oldalán: „Steve volt a legtehetségesebb ember, akit valaha ismertem, egy kivételes zenész, producer, fotós és filmkészítő” – írta.

Barátjukról és társukról a zenekar is megemlékezett, akik egy 2012-es fotót osztottak meg Twitteren Steve-ről, ami a Pulp dél-amerikai turnéján készült az Andokban. A zenekar Steve javaslatára ment el kirándulni a hegyekbe, ami "teljesen varázslatos élmény volt. Sokkal varázslatosabb, mint a hotelszoba falát bámulni egész nap (amit valószínűleg csináltunk volna máskülönben). Steve elérte, hogy történjenek a dolgok, az életében és a zenekarban egyaránt. Szeretnénk azt gondolni, hogy most visszatért azokra a hegyekre, a kalandja egyik következő fejezetében."

PÓKEMBER-MUTATVÁNY – A PULP TÖRTÉNETE

A Pulp tavaly októberben jelentette be az újjáalakulásuk első koncertdátumait, amire Mackey egy Instagram-posztban reagált. Elmondta, hogy bár rendkívül fontos helye van a zenekarnak az életében, és hatalmas élmény volt Jarvis Cockerrel két évvel korábban a Pulp teljes universalos munkásságát remaszterizálni az Abbey Roadon, úgy döntött, hogy nem vesz részt a turnén, és inkább a saját zenei, fotós és filmes dolgaira koncentrál. Mackey dalszerző-producerként is jelentőset alkotott, dolgozott az akkor még feltörekvő előadónak számító M.I.A.-val (többek közt az áttörést meghozó, Galang című dalán), írt számokat a Florence + The Machine első lemezére, dolgozott az Arcade Fire-rel, a Spiritualizeddal, Marianne Faithfull-lal, Dean Blunttal, és a Yakkal is, amit nemrég a Palaye Royale gitárosa dicsért nekünk az egekbe, és Jarvis Cockerrel sem szakadt meg a kapcsolata, akinek a szólólemezein és -turnéin is játszott. Jó páran talán arra is emlékeznek, hogy feltűnt a Harry Potter-univerzum rockzenekarrában, a Walpurgis leányaiban a radioheades Jonny Greenwood és Philip Selway (meg persze Jarvis) mellett. Mackey a feleségén keresztül olyan nagy divatmárkáknak is dolgozott fotósként, filmrendezőként, vagy akár zenei vezetőként, mint a Gucci vagy az Armani.

https://recorder.blog.hu/2023/03/02/meghalt_steve_mackey_a_pulp_basszusgitarosa
Meghalt Steve Mackey, a Pulp basszusgitárosa
süti beállítások módosítása