„Széttépve élek” – Dal- és klippremier! Lugosi Dani & Takács Vilkó: Szitakötő

2023.02.24. 09:56, srecorder

takacs-vilko-lugosi-dani_1.jpg

Még 2020-ban, a Recorderen mutatta be első szólódalát a Polytrip és a Nirvana Tribute frontembere, a hangmérnökként is rengeteg bandával dolgozó Lugosi Dani, aki azóta is folyamatosan alkot szólóban. Az Altató és a Mosolygó után most itt a Szitakötő, amit barátjával és nirvanatribute-os zenésztársával, Takács Vilkóval írt. Premier!

Lugosi Dani szólóban sem tagadja meg önmagát, és olyan jólesően grunge-os dallamokat tapaszt a dalaiba, mint manapság kevesen. Ezt mutatja a Szitakötő is, amit a Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint a mocsárbluesos Dos Diavolos gitárosával, Takács Vilkóval írt az egyik kétszemélyes alkotótáborukban. Volt egy periódus, amikor az őszi és téli nyugalomban elutaztak vidékre, hogy három nap és három éjszaka csak zenéljenek. Az egyik ilyen délutánon írták meg az eddigi legletisztultabb és legfelszabadultabb dalukat, ami mindkettejük kedvencévé vált. Pár hét múlva el is vitték egy karácsonyi buliba, hogy megmutassák barátaiknak a Szitakötőt. Az estére így emlékszik vissza Lugosi: „Annyira berúgtunk, hogy nem bírtuk eljátszani rendesen egyszer sem, illetve kedves Ölveti Mátyásunk akkori csellószólója annyira viccesre sikeredett, hogy most is nevetek, ahogy ezeket a sorokat írom.”

„A JÓ DOLGOKAT ÁPOLNI KELL” – LUGOSI DANI & TAKÁCS VILKÓ-INTERJÚNK.

A végleges szöveg később készült el a számhoz, és a körülmények sem voltak ennyire vidámak. A Covid alatt Dani egy PVC üzem telephelyén dolgozott portásként, 48 órás műszakokban. Egészen egyedül volt, jött a húsvét, nem beszélt a családjával. Költöznie kellett, magára maradt, és azt érezte, összeomlott az élete. Harmincpár évesen a hangmérnöki munkája, az alkotói tevékenysége, az identitása, a magánélete és a karrierje egyszerre mondott csődöt – ahogy akkoriban ez sokakkal történt.

A Szitakötő Daninak arról a tulajdonságáról szól, ahogy a körülötte lévő embereket félti és próbálja óvni – de saját magát nem. A megterhelő Covid-időszakot (is) feldolgozó Szitakötőben végül győz az élethez való ragaszkodás:

LUGOSI DANI ÉS TAKÁCS VILKÓ KEDVENC 2022-ES ZENÉI

 

Lugosi Dániel a Facebookon. Takács Vilkó a Facebookon. Nirvana Tribute a Facebookon.

fotó: Csákvári Péter

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/02/24/dalpremier_klippremier_lugosi_dani_takacs_vilko_szitakoto
„Széttépve élek” – Dal- és klippremier! Lugosi Dani & Takács Vilkó: Szitakötő
süti beállítások módosítása