Tíz év után újra koncertezik Siouxsie Sioux!

2022.12.15. 15:53, srecorder

siouxsie-sioux-1979.jpg

A Siouxsie and the Banshees énekesnője lesz az angol Latitude Fesztivál egyik fő fellépője jövő júliusban a szintén nemrég újra aktivizálódott Pulp mellett.

Siouxsie Sioux legutóbb 2013-ban állt színpadra, Yoko Ono Meltdown Fesztiválján, aminek keretében két telt házas koncertet adott a londoni Royal Festival Hallban, és teljes egészében eljátszotta a Banshees klasszikus, Kaleidoscope című lemezét. A Creatures élén, majd sokáig szólóban is aktív énekesnő legutóbb 2015-ben jelentkezett új dallal, a Love Crime-mal a Hannibal sorozatfináléjához. Akkor azért vonult 8 év után újra stúdióba, mert nagy rajongója volt a sorozatnak, és a felkérés, hogy írjon egy dalt hozzá, visszahozta az alkotói kedvét.

Most pedig, úgy tűnik, a koncertezéshez támadt újra kedve. Egyelőre nem tudni, hogy további koncertek is fogják-e követni a suffolki fellépést, vagy egyszeri alkalomról van szó, mindenesetre az év végén kicsit felpörögtek az események a Siouxsie körül. Október végén megjelent a Siouxsie and the Banshees All Souls című tematikus válogatáslemeze, amire az énekesnő maga választotta ki az életműből az őszi számokat, amelyeket aztán az Abbey Road Studiosban remasztereltek. A Netflix aktuális sikersorozatának, a Wednesday-nek a főszereplője, Jenna Ortega pedig elárulta, hogy mémmé vált táncát a nyolcvanas évekbeli gótklubok felvételei mellett nem más, mint Siouxsie Sioux inspirálta.

https://recorder.blog.hu/2022/12/15/tiz_ev_utan_ujra_koncertezik_siouxsie_sioux
Tíz év után újra koncertezik Siouxsie Sioux!
süti beállítások módosítása