Pénteken az eddigi legnagyobb Wavy-buli az A38-on!

2022.12.01. 21:23, srecorder

wavy2022.jpg

Az újsulis hiphopot alternatív attitűddel játszó Wavy kollektíva december 2-án, az A38 Hajón tartja aktuális buliját, ahol előjátsszák a jövőre érkező első nagylemezüket, olyan vendégek társaságában, mint Beton.Hofi, Figura, vagy Kolibri.

„Amikor elkezdtük, a Wavy még csak egy bulisorozat volt, aztán alkotói kollektíva lett, és most már egy baráti társaság is. Úgy érzem, sikerült felnőnünk ahhoz, amit már az elején leírtak rólunk, és egy szimbiózisban élő, egymást segítő és inspiráló brigád lettünk, amelyik együtt fejlődik. Rettentő kíváncsi vagyok, hová tudunk eljutni” – mondta nekünk Co Lee a Wavy-ről. Már nem kell sokat várnunk, hogy kiderüljön, hová is jutott el a hazai underground egyik legizgalmasabb kollektívája, ugyanis a jövő év elején érkezik a Wavy első lemeze, a Babel. A cím nyilván arra utal, hogy kétnyelvű, magyar-angol anyag született, amelynek gerincét november elején, egy ötnapos elvonuláson rakta össze a csapat. A Wavyville nevű alkotótáborba és a lemezre is igyekeztek kurátori szándékkal a zeneipar fiatal és releváns arcait elhívni, és kihozni belőlük, amiről talán ők sem tudták, hogy bennük van. A zenészek véletlenszerű párosításban alkottak a füzéri vendégház három szobájában kialakított három stúdióban, talán ennek is köszönhető, hogy egy sok tekintetben meglepő, sokszínű, műfajokon átívelő anyag született.

A pénteki A38-as buli ennek a lemeznek lesz a teasere, ahol felvonulnak a Babelen is szereplő featek, vagyis az őszi Budapest Park-os koncertjével egy egész generációnak meghatározó élményt adó Beton.Hofi, a nemrég első nagylemezét kiadó Solére, a vele is dolgozó, de saját jogán is a legizgalmasabb fiatal producerek közé tartozó WaTa, a melankolikus indiefolkot elektronikával megcsavaró Kolibri, a soulos-r&b-s Buri Jenci, a nemsokára jazzénekesnőként végző, de szólóban inkább R&B-ben utazó Gab, Levi Passed, a Toldyuuso producerduó, és az újhullám alaparcának számító Figura. (Az albumra beugrott egy-egy feat erejéig az idén a Hiúzzal punkoskodó HOLI, valamint Baba Aziz is.)

A bulin és a lemezen is felvonul a teljes Wavy gang, azaz Co Lee, Blaize, Aminon, Chris V, Orlando, Kebab, Dom BeatsDan PintoYungmatka, BukuQuan, Not Sure és Imdb. A bemelegítésért a Blunt Shelter-gárda, vagyis BluntOne, Vanis és don c felel, jegyekért katt ide, Facebook-esemény errefelé.

fotó: Kersner Máté

https://recorder.blog.hu/2022/12/01/penteken_az_eddigi_legnagyobb_wavy-buli_az_a38_on
Pénteken az eddigi legnagyobb Wavy-buli az A38-on!
süti beállítások módosítása