Elsőre aggasztó, de meg lehet békélni vele – Itt az új iamyank single!

2022.10.24. 10:01, srecorder

iamyank_2.jpg

iamyank első nagylemeze, a Hiraeth óta hat év telt el. Azóta a kísérleti ambient (Atreyu's Horse), klasszikus zenei (Una NotteSarah) és post-metal (All Machines Will Fail) projekteken keresztül vezetett az út az idei második nagylemez elkészüléséhez. Őszinte, kitárulkozó és erősen önreflexív lemez lesz a Láttam a jövőt meghalni, amiről itt a második kislemez, a HAMARTIA.

„Azt hiszem, egyetlen olyan elem van, ami folyamatosan cél volt ezekkel a zenékkel kapcsolatban: erősnek érezni magadat tőle, miközben olyan elkerülhetetlen, valóságos tényekkel nézel szembe, mint a halál, vagy az, hogy az élet egy csodálatosan összetett rendszer kis és nagy skálán is, és pont emiatt a kis szubjektív vágyaink, elképzeléseink a dolgok történéseiről a legkevésbé sem jelentősek. Ez a gondolat elsőre igen aggasztó, de ha elég idejig masszírozzuk, talán meg lehet vele békélni” – mondta el yank az új trackkel kapcsolatban az Electronic Beats-nek, amelynek címe a görög nyelv legalapvetőbb szava a bűnre (hamartia). A görög tragédiákban és a keresztény teológiában egyaránt használják ezt a kifejezést, leggyakrabban arra, ha egy hős hibákat követ el, vagy olyan véletlenek sorozatán megy keresztül, amik egyenes úton vezetnek a bukásához.

„EZ ŐSI VÁGYA MINDEN EMBERNEK” – DJ BOOTSIE- ÉS IAMYANK-INTERJÚ.

A teljes Láttam a jövőt meghalni lemez Bandcampen október 26-án, a streaming platformokon november 9-én jelenik meg, élőben pedig november 16-án az Akváriumban hallgató majd. Jegyvásárlás, Facebook-esemény. Az év legfontosabb iamyank rituáléját exkluzív felállás és vizuális anyag kíséri. Gyűjtőknek kötelező, kíváncsiaknak ajánlott.

És a címadó dal, amiben yank énekel is:

fotó: sinco

Címkék: iamyank
https://recorder.blog.hu/2022/10/24/elsore_aggaszto_de_meg_lehet_bekelni_vele_itt_az_uj_iamyank_single
Elsőre aggasztó, de meg lehet békélni vele – Itt az új iamyank single!
süti beállítások módosítása