Visszatér a KEMP dalszerző tábor!

2022.09.24. 09:06, srecorder

kemp2021_2.jpg

A tavalyi sikeres első kört követően a Banana Records ismét megrendezi a KEMP-et, 2022. október 6-9. között Veszprémben tér vissza a dalszerző tábor. Tavaly 23, a legkülönfélébb zenei világokat képviselő zenész, előadó és producer gyűlt össze, hogy együtt koncentrálhassanak az alkotás folyamatára, Дeva-tól Beton.Hofin át Járai Márkig. A szervezők azt remélik, hogy ez idén sem lesz másképp.

A 4 napos eseményre producerek, dalszerzők, szövegírók és hangszeres zenészek jelentkezését várják szeptember 26. éjfélig. A KEMP ideje alatt a résztvevők beköltöznek a táborba és minden nap más-más csapatokban írnak dalokat, különböző iránymutatások alapján, esténként pedig masterclass előadásokon vehetnek részt olyan témákban, mint mastering, production, dalszövegírás, zenei menedzsment, a részvétel ingyenes. A szervezők ebben az évben csavartak még egyet a tavalyi tábor felépítésén, és egy Veszprém különkiadással is készülnek, melyhez kifejezetten veszprémi zenekarok és előadók jelentkezését várják. A táborral egy időben, október 7. és 8. között két olyan zenekart vagy előadót választanak ki, akik mellé producereket delegálnak a két napra. Az esti masterclassok pedig teljesen nyilvánosak lesznek, így bárki csatlakozhat majd.

„MEGŐRÜLNI, BECSAVARODNI, IZGATOTTNAK LENNI” – INTERJÚ A BANANA RECORDS CSAPATÁVAL

Tavaly 130 jelentkezőből kerültek ki azok a zenei alkotók és előadók, akik négy napot töltöttek együtt, és három-négy fős kis csoportokban dolgozták ki kreatív ötleteiket. A KEMP szervezői, Kamau Makumi és Fodor Máriusz szeme előtt idén is ugyanaz a cél lebeg, hogy egy olyan érték- és hagyományteremtő eseményt hozzanak létre, ahol a résztvevők különleges kollaborációkon keresztül tanulnak egymástól. Fontos volt az előző évben is, hogy a csapatokat olyan „táborozók” alkossák, akiknek egyébként nem feltétlenül adatna meg ez a lehetőség a hétköznapokban.  Ennek eredményeként a 2021-es első KEMP-en a zenei világ legkülönbözőbb részéről érkező zenészek, dalszerzők, producerek és énekesek is megfordultak. Profik és félprofik is. Beton.Hofi, Járai Márk, vagy Gerendás Dani producer mellett például ott volt a szárnyait bontogató Kolibri, csakúgy, mint a Napfonat népzenei acapella együttes tagja, Szarka Anita, vagy éppen Дeva, Ian O'Sullivan, Doór Matyi, Ohnody, Miller Dávid, Solére, Hundred Sins, Filo, Fehér Holló, Gyarmati Fanny, vagy a jazz-zongorista Balog Tamás.

kemp2021.jpg

A csapatok 3-6 órát kaptak, mely sokszor végül éjszakába nyúló közös jammeléshez vezetett. Ahogy az ebben az évben is várható, a csapatok felépítése és a feladat tematikája is váltakozott, de kiegészülhetett különleges iránymutatással vagy megkötésekkel is. Egy jó példa erre, hogy a tavalyi évben filmzeneszerzéssel is foglalkoztak a csapatok, és a Nagykarácsony című vígjáték két betétdala is itt született meg. „A tábor tavaly sok izgalmas alkotói csoportot, érdekes párosokat eredményezett, és jó látni, hogy az ott kialakult kapcsolatok egy év elmúltával is megmaradtak, és a tábort követően is sokan dolgoztak együtt. Ebben az évben szintén fontos lesz, hogy a KEMP egy olyan helyszín legyen, ahol a különböző stílusban tevékenykedő, ritkán találkozó előadók egymásra találhassanak” – mondja Máriusz, és ezt jól bizonyítja, hogy azóta videoklippel is kiegészült Solére és Beton.Hofi közös szerzeménye, a Nem ijeszt meg, és megjelent O'SULLIVAN szintén itt született, the kid who couldnt keep his name című száma.

A rendezvény az EKF program keretében valósul meg. Az idei KEMP-re jelentkezni itt lehet, Facebook-esemény errefelé.

A 2021-es KEMP résztvevői, az album alkotói:

Balogh Tamás (Tomi Balogh)
Bognár Bandi (Kolibri)
Doór Mátyás (DOÓR)
Fehér Holló Attila
Fuchs Benjámin (FILO)
Gerendás Dániel (GERENDĀS)
Gyarmati Fanny
Hegyi Dóra (OHNODY)
Ian O'Sullivan (O'SULLIVAN)
Járai Márk (Halott Pénz)
Keményfi Szabolcs (ALPRITE/mxxd swing)
Kovács Geri
Miller David
Patzek Patrick (beatrick)
Pejtsik Panna (VoiceStation)
Pócsi László Botond (Hundred Sins)
Rochlitz Tamás (Monkeyneck)
Schwarcz Ádám (Beton.Hofi)
Szarka Anita (Napfonat)
Szigeti Zsófia (SOLÉRE)
Takács Dorina (Deva)
Tóth Ádám (THADE)
Tóth Kristóf Attila (kristoaf)

https://recorder.blog.hu/2022/09/24/visszater_a_kemp_dalszerzo_tabor
Visszatér a KEMP dalszerző tábor!
süti beállítások módosítása