R’n’b a mindent túlgondoló típusoknak – Dal- és klippremier! O’SULLIVAN: the kid who couldnt keep his name

2022.03.25. 09:49, srecorder

osullivan.jpg

Az ír származású, és sokáig a pécsi zenei élet egyik motorjaként, valamint a Mongooz and the Magnet énekes-nagybőgőseként ismert Ian O’Sullivan két éve lépett szólópályára. Tavaly aztán egy búcsúdal kíséretében feloszlott a Mongooz, és O’SULLIVAN karrierje is magasabb fokozatra kapcsolt: a debütáló Little Bird után három single-lel (Dig Gold, Szárnyaidon, Born in the Rain) is jelentkezett, most pedig itt az első kollabja, amellyel egy pillanatra átlép az r’n’b világába.

osullivan-kid.jpgA the kid who couldnt keep his name-ben az énekes-dalszerző a tőle megszokott melankolikus őszinteséggel és introspektív stílussal vegyíti a tiszta gitárhangzást, amit lágy vokállal, elektronikus dobbal árnyal, és jelen esetben még egy kis r’n’b-vel is fűszerez. Az orvosi pályát maga mögött hagyó O’SULLIVAN saját belső harcai jelennek meg a dalban, köztük a bizonytalanság érzése, illetve az önmagunk folyamatos megkérdőjelezése. Lényegében arról szól, hogyan oltjuk ki időről időre a bennünk lobogó tüzet, csupán a saját képességeinkben való kételkedéssel és félelmeinkkel. Ez a dal a túlgondoló típusoknak szól.

O'SULLIVAN KEDVENC 2021-ES ZENÉI.

A the kid who couldnt keep his name O’SULLIVAN, Balogh Tomi (dalszerző) és MxxD Swing (producer) együttműködésének eredménye. 2021 őszén a Banana Records alapítói, Kamau Makumi és Fodor Máriusz összeterelte Magyarország tehetségeit a KEMP nevű dalszerző táborba, hogy dolgozzanak együtt egy számon, aminek 90%-a találkozásuk első néhány órájában meg is született. „Mindannyian nagyon különböző zenei háttérből jövünk, szóval fogalmam sem volt, mit fogunk kitalálni közösen. Valami furcsa módon mégis azonnal egymásra hangolódtunk, és csak úgy ömlöttek ki belőlünk az ötletek… Minél több számot írok, annál inkább rájövök, hogy fogalmam sincs, hogy kell számot írni. Ha valaki rájön, mondja el!” – mondta O’Sullivan.

O'Sullivant élőben legközelebb április 6-án a Retrock Vintage Store-ban lehet látni, koncertjére napok alatt minden hely betelt.

O'SULLIVAN a Facebookon.

fotó: Kaptay Annamária

 

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/03/25/dal-_es_klippremier_o_sullivan_the_kid_that_couldnt_keep_his_name
R’n’b a mindent túlgondoló típusoknak – Dal- és klippremier! O’SULLIVAN: the kid who couldnt keep his name
süti beállítások módosítása