„Lassan be kell vallanom, mint az szja-t” – Kebab-klippremier és Magyarradar

2022.09.16. 15:29, srecorder

kebab.jpg

A Kebab néven alkotó Vágó Máté okos, játékos szövegekkel tol sokoldalú, újhullámos rapet. Tavaly kihozta első nagylemezét nullhuszonnégy címmel („2021 kifejezetten erős hiphop mezőnyében is kimagasló darab volt” – írtuk róla), sikerrel mutatkozott be a Keret tehetségkutatóján, a Kikeltetőn, idén pedig bekerült a Wavy kollektívába. Itt volt hát az ideje, hogy a Magyarradarunkra is felkerüljön – mellé pedig friss, saját rendezésű klipjét is bemutatja a Recorderen.

Mikor indult: 2015 nyarán, egy huncutabb pillanatomban letöltöttem az FL Studiót és egy négy hangból álló alapra a gamer headsetemmel felvettem egy sustorgós verzét.

Hol indult: Albertfalván (XI!) a hálószobámban.

Tagok, hangszerek: Leginkább egyedül készítem az alapokat magamnak. Live felállásban Blaize barátom DJ-zik mögöttem, illetve mostanában rendszeresen együtt lépünk fel a Wavy kollektíva többi tagjával.

Stílus: Alter hiphop, vagy nemtom. Rappelek alapokra, amik tetszenek nekem.

Hatások: Kendrick Lamar, Danny Brown, Earl Sweatshirt, Tyler, the Creator, BROCKHAMPTON, Tink, Aminé, Kanye West, Saba, trAnzKaPHka, Vince Staples.

Kiadó: Nincsen.

Történet: Gimi alatt elkezdtem rappelni, meg prodolni, és folytattam utána is. 2021-ben kiadtam az első albumom nullhuszonnégy címmel. Azóta voltam mindenféle feszten, léptem fel 6363 előtt az A38-on. 2022 óta tagja vagyok a Wavy kollektívának.

Megjelenések: 2021 – nullhuszonnégy (LP).

Küldetés: Nincs. Jó zenét akarok csinálni. Vagy legalább olyat, amit jópofának hív az apukád, ha megmutatod neki.

Jövőkép: Következő év első felében tervezek kiadni egy EP-t. Addig is további – általam készített – videóklipek és featek várhatók.

Mellékprojektek: A Wavy-s csapat részeként egy közös kollaboratív projektben tervezek feltűnni. Emellett a videóklip-rendezés és a diplomázás az, ami most leköti az időm.

Szexepil: Furfangos szövegek és thicc vádli.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Egyelőre ott tartok még, hogy kellően szürreális élmény, mikor vadidegenek leszólítanak, hogy adják a zenémet. Ezek sokat tudnak jelenteni. Illetve kb. egy éve kaptam egy emailt Újonc Petitől, hogy tetszik neki, amit csinálok. Az cool volt!

A Körözünk-ről: Nem szeretem magyarázni a számaimat, de a Körözünk azt a korszakot idézte meg, mikor azt éreztem, hogy mindig ugyanazokat a köröket teszem meg, ugyanazokat a hibákat vétem, és csak ezek a kis loopok alkotják az életem. A videóban is ezt igyekeztem vizuálisan megjeleníteni. A klipet én rendeztem és vágtam, Vészi Samu volt az operatőr és Nagy Borbála segített a koncepcióban, látványtervezésben és gyártásban. A világítás Molnár Csilla, a smink Kürti Nanett munkáját dicséri.

Kebab a Facebookon és az Instagramon.

fotó: Molnár Csilla

Magyarradar és a Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/09/16/kebab-premier_es_magyarradar
„Lassan be kell vallanom, mint az szja-t” – Kebab-klippremier és Magyarradar
süti beállítások módosítása