Még mindig ő az egyik legmenőbb rappercsaj. Leikeli47: Shape Up (lemezkritika)

2022.06.27. 16:07, RRRecorder

leikeli47-g-yt.jpg

Négy évet kellett várni Leikeli47 harmadik lemezére, de megérte. Ez a kritika először a Recorder magazin 95. számában jelent meg.

A legizgalmasabb mai rappercsajokról szóló cikkben, huszonöt Recorderrel ezelőtt ezt írtam: „a nyilvánosság előtt símaszkban mutatkozó Leikeli47 nem szenved hiányt karizmában, de ő az, akinél legkevésbé ez a fontos: ha a zenei izgalmak érdekelnek, és az olyan rapperi képességek, mint a változatos flow, az alappal érdekes párbeszédbe lépő ritmizálás, akkor ő a legjobb választás.”

Minimalista, odaverős hiphop, house-os és ballroom-os ütemek adják az alapot a Shape Up című album jó részében; a rapper pedig hozza, ami tőle elvárható. Különösen lehengerlő a nyitás; az első három számot összefogja az is, hogy az alapokat apróra vágott emberi hangok teszik különlegessé. Ismét van néhány R&B-dal is, amik jónak jók, de nem ez Leikeli igazi erőssége.

Az album nagyobb részéért azért igencsak lehet lelkesedni; kár, hogy lapzártakor (egy Fallon-fellépést és pár ígéretes fejleményt. például egy nagyon vicces iPhone-reklámot leszámítva) még mindig nem akar erre ráébredni a széles nagyközönség.

leikeli407.jpgElőadó: Leikeli47

Cím: Shape Up

Kiadó: Hardcover / RCA

Megjelenés: 2022. május 13.

Műfaj: hiphop

Kulcsdal: Chitty Bang

 

 

7,5/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2022/06/27/leikeli47_shape_up_lemezkritika
Még mindig ő az egyik legmenőbb rappercsaj. Leikeli47: Shape Up (lemezkritika)
süti beállítások módosítása