Napfényes, laza dancehall-reggae-pop. Koffee: Gifted (lemezkritika)

2022.04.23. 15:57, RRRecorder

untitled-1.jpg

Ráférne a világra egy új jamaicai szupersztár, és a 22 éves Koffee - aki Usain Boltnak köszönheti a befutását - első lemezével be is jelentkezett a szerepre. Ez a kritika először a Recorder magazin 93. számában jelent meg.

Koffee 22 éves, de első EP-jével már nyert egy Grammy-díjat (ő volt az első díjazott nő a reggae kategóriában, ami elég durva), énekelt John Legenddel, turnézott Harry Stylesszal; úgy futott be, hogy Usain Bolt megosztotta a róla szóló számát. Bemutatkozó albuma bejelentkezés a jamacai sztár szerepére, határozottan, de rokonszenvesen és erőlködéstől mentesen.

Koffee sokoldalú, behízelgő éneke-rappelése alatt reggae, dancehall és afrobeats (az Afrikában kialakult, briteknél is hódító, karibi jegyeket is hordozó stílus) szól, illetve jön néhány megoldás a mainstream popból is. Az újításaival együtt is a napfényes, laza jamaicai albumok sorába illeszkedő Giftedből azért sokszor hiányzik az igazi dög, és túl kevés az olyan pillanat, amire felkapnám a fejem – de a világnak jót tenne egy aktuális jamaicai sztár, szóval drukkolok. 

koffee-gifted.jpgElőadó: Koffee

Cím: Gifted

Kiadó: Columbia

Megjelenés: 2022. március 25.

Műfaj: reggae-dancehall

Kulcsdal: West Indies

 

 

7/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2022/04/23/koffee_gifted_lemezkritika
Napfényes, laza dancehall-reggae-pop. Koffee: Gifted (lemezkritika)
süti beállítások módosítása