Az összes színész növesszen bajszot. Dé:Nash: Több is veszhet Mohácsnál (lemezkritika)

2022.04.23. 17:55, vferi

universal-denash_wide.jpg

Még pont az országgyűlési választások előtt dobta ki Dé:Nash az új EP-jét, amin négy dal van, plusz egy fura bónusztrekk, amiben felsorolja, hogy milyen termékeket szeretne megkapni a Decathlonból. Ez a kritika először a Recorder magazin 93. számában jelent meg.

A már több éve tevékenykedő, Krúbival is kollaboráló Dé:Nashről talán nem túlzás kijelenteni, hogy most, az Úr 2022. évének áprilisában találta meg tökéletesen a helyét. Sőt, a hely nőtt köré. A hely, ami jelesül a saját kormányával egyre páratlanabb időbeli távlatban összenőni látszó Magyarország.

Dé:Nash évek óta fogalmazza meg kritikáit a politikai szcénáról, úgy, hogy nem igazán tesz mást, mint közönyös-öblös fahangján visszhangozza a valóságot, azon belül azt, ahol az abszurdnál abszurdabb kormányzati kommunikációs elemek szándékuknak megfelelően egybevágnak a nép hangjával, úgymond. És mostantól mintha helyben lennénk: az abszurdum a társadalmunk sima, köznapi zakatolása, motorja a háttérben. A mesterségesen szájakba adott hablatyolások érzelemmentes tónusban való szajkózása: a ma Magyarországa. Dé:Nash viszont tükör. Aki nem lenne meglepő, ha egy következő gesztusként elvesztené a türelmét. Most még vicces. 

denash_1.jpgElőadó: Dé:Nash

Cím: Több is veszhet Mohácsnál

Kiadó: Universal

Megjelenés: 2022

Műfaj: magyar nemzeti hiphop

Kulcsdal: Áprilisi verbunk

 

 

7/10

Papp Gábor 

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/04/23/de_nash_tobb_is_veszhet_mohacsnal_lemezkritika
Az összes színész növesszen bajszot. Dé:Nash: Több is veszhet Mohácsnál (lemezkritika)
süti beállítások módosítása