Egyik jobb, mint a másik. Guns N’ Roses: Hard Skool (lemezkritika)

2022.03.27. 10:04, vferi

gnr_wide.jpg

Közel másfél évtizeddel a legutóbbi megjelenésük után, kiszenvedett magából két új számot a Guns N’ Roses. Ez a kritika először a Recorder magazin 91. számában jelent meg.

Noha a Sonics 49 éves csúcsteljesítményétől még nagyon messze volt, azért a jó időre lényegében Axl Rose-zá fogyatkozott Guns N’ Rosesnak is sikerült elismerésre méltó 15 évet összehozni két lemezmegjelenés között, már ha a The Spaghetti Incidenttől a Chinese Democracyig eltelt éveket számoljuk. A Chinese óta pedig már ismét eltelt 14 esztendő, úgyhogy Los Angeles (és a nagyvilág) egykori királyai számára, mint egy kvantumfizikával játszó sci-fiben, nyilvánvalóan másképp telik az idő.

Tavaly azért kiszenvedtek magukból kettő, azaz kettő darab új számot – ezek jelentek meg február végén fizikai hordozókon –, amelyek persze csak annyiban újak, hogy a nyájhoz visszatért Slash és Duff McKagan is játszik rajtuk, egyébiránt tizenéves szerzemények. De már ennyi is számít. 

A Hard Skool hibátlan, a klasszikus sleaze/punk/hard-rock GNR-hangzást a jelenbe emelő rock ’n’ roll, az Absurd pedig bár gyengébb eresztés, az attitűdjébe nem lehet belekötni: egy beszámíthatatlan embert hallunk, aki egy csapat huligán élén üvöltözik az éjszakában. Alig várom, hogy 2036-ban ismét halljak két ilyen friss N’ régi vágású rockszámot! 

guns.jpgElőadó: Guns N’ Roses

Cím: Hard Skool

Kiadó: Geffen/UMG

Megjelenés: 2022. február 25.

Műfaj: hard-rock

Kulcsdal: Hard Skool

 

 

7/10

Greff András

https://recorder.blog.hu/2022/03/27/guns_n_roses_hard_skool
Egyik jobb, mint a másik. Guns N’ Roses: Hard Skool (lemezkritika)
süti beállítások módosítása