Elektrodiszkó titkos randikhoz – EP-premier! Clayfeet: Unconditional

2022.02.01. 11:12, srecorder

clayfeet-unconditional.jpg

Új EP-t jelentetett meg a darkpop-szintipopos, new wave-es Clayfeet duó, amely többször szerepelt már a Recorderen, többek közt a Hungarian Synth Pop All Stars Beloved-feldolgozásával, majd az Uneven című kislemezzel, legutóbb pedig a minden korábbinál borúsabb hangulatú, Wire című kislemezükkel. Az Unconditional néhány már megjelent számuk új változata mellett két új dalt is tartalmaz – most először vendégszerző és vendégénekes közreműködésével. EP- és klippremier!

Az ötszámos Unconditional – szövegében legalábbis – tematikus lemez, egy kapcsolat végét dokumentálja, az első sokktól a továbblépésig. Az új számok születéséről, hátteréről a Clayfeet tagjai és a szerzőként és énekesként közreműködő Harmath Szabolcs mesélt a Recordernek.

Babra: „A szakítás után nehezen dolgozzuk fel, hogy amit elvesztettünk, csupán feltétlen bizalmunk és ragaszkodásunk kivetített tárgya volt. Az érzelmek feltörését düh, harag és bűntudat követi, keressük a felelősöket, és sokszor magunkat hibáztatjuk. Ezt aztán a teljes űr váltja fel, de ha szembe tudunk nézni a veszteséggel, elég erősek leszünk ahhoz, hogy higgyünk a saját fejlődésünkben és képesek legyünk újra megtalálni önmagunkban a szerelmet. Így lesz mit újra kivetíteni, és persze kezdődhet minden elölről. Ezt a körforgást jelenti nekem az album az Uneventől az Evolve-ig.”

clayfeet_1.jpg

A Washed Out a zenekar első száma, melyet vendégszerző készített: a zeneszerzőként és producerként dolgozó, a teljes Unconditional EP-t masterelő Harmath Szabolcs ráadásul duettet is énekel. „A Clayfeet számait a kezdetektől masterelem, remixet is készítettem már, de számot még nem írtam nekik, pedig közel áll hozzám a stílus. Ezt sem kifejezetten a zenekarnak szántam, de amikor kész lett, úgy éreztem, illene hozzájuk. Örülök, hogy ők is így gondolták, annak meg főleg, hogy az éneklésre is rá tudtak beszélni.”

Jankó Bálint, a Clayfeet zeneszerző-szövegírója elmondása szerint „kapóra jött Szabolcs száma, hogy a többi szám melankolikus, borús hangulatát picit megtörje. Az elektrodiszkó remek aláfestés a titkos randevúhoz, amiből nem lehet tudni, mi lesz – Schrödinger kapcsolata: ’alive and dead at the same time’ –, de az éjszaka végére kinyílik a doboz.”

 

Íme, az ötszámos Unconditional EP:


valamint az Uneven új, végleges változatának animációs klipje:


a Wire Fekete Zaj Fesztiválon készült videója:


és az Evolve hosszú változatának klipje, Liliom Emese Farkasok című rövidfilmjének felhasználásával:

Clayfeet a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/02/01/ep-premier_clayfeet_unconditional
Elektrodiszkó titkos randikhoz – EP-premier! Clayfeet: Unconditional
süti beállítások módosítása