"Én visszafelé is magam vagyok" - 6363: Metamatika (lemezkritika)

2021.07.12. 10:00, RRRecorder

wide4_8.jpg

Az év erős hiphop-mezőnyének egyik kiemelkedő lemeze 6363 Metamatikája. Interjúnkban elmondta, hogyan és miért készült, mi pedig megmondjuk, szerintünk milyen lett. Ez a kritika először a Recorder magazin 85. számában jelent meg.

Elsőre hiányzott a Csapda hatásos íve, az Út tematikus fókusza, aztán beletörődtem, hogy ez a lemez arról szól, hogy Gege fog egy témát – jellemzően az öntömjénezés-fikázás dialektikus egységét –, kitalál egy kicsavart megközelítést (például a Mértanban a csajozás geometriai fogalmakkal), és következetesen végigviszi.

Van annyi poén, hogy elviszik a lemezt – és ami még jobb, ezek közül sok jobban belegondolva több mint poén („Azt mondod, ez kifordít magamból? De én visszafelé is magam vagyok!”). Azzal viszont nem békültem ki, hogy az elkomoruló utolsó harmad nem igazán illik az album maradékához.

Lusta Geri beatjeibe viszont nem lehet belekötni. Szórakoztatnak, húznak és szvingelnek; közben annyi ravasz húzás, kanyar, kitérő van bennük, hogy ha erre figyelsz, el sem hiszed, hogy erre lehet rappelni. 

metamatika_cover.jpgElőadó: 6363

Cím: Metamatika

Kiadó: Universal

Megjelent: 2021. június 3.

Műfaj: hiphop

Kulcsdal: Én

 

 

7/10

Rónai András

6363 a Facebookon.

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/07/12/6363_metamatika_lemezkritika
"Én visszafelé is magam vagyok" - 6363: Metamatika (lemezkritika)
süti beállítások módosítása