Veres Szilárd - kedvenc 2020-as dalok

2021.01.15. 12:30, Gaines

macmiller2.jpg

Összegeztük már a tavalyi év legjobb lemezeit, továbbá közösen összeállítottunk egy magyar toplistát, ám hagyománynak számít a Recorderen, hogy a stáb tagjai külön-külön is publikálják kedvenc dalaikat. A 2011-es2012-es2013-as2014-es2015-ös2016-os2017-es és 2019-es felvonás után szerzőink ABC-sorrendje szerint következzenek a 2020-as kedvencek, amelyek rögtön meg is hallgathatók playlistben, rövid kommentárokkal. A mai dj Veres Szilárd. (A nyitóképen Mac Miller.)

A 2020-as személyes kedvenc dallisták sorát Frank Olivér nyitotta meg, utána Huszár András, Lékó Tamás és Rónai András következett


EZEK VOLTAK 2020 LEGJOBB MAGYAR LEMEZEI A RECORDER SZERINT



Bree Runway - APESHIT

Ez volt az első szám, amit hallottam tőle, de az első benyomásom rögtön az volt, hogy úristen, ez a csaj lesz a jövő egyik nagy rapszupersztárja, ha van igazság. Azóta megjelent mixtape-jén is vannak bőven erre utaló jelek egyébként.


Mac Miller - Good News

A Mac Millerrel történtek ismeretében ez a dal egyszerűen az ember bőre alá kúszik és a világ legszomorúbb dalává válik. De ezen túl is egy borzasztóan erős szám a depresszió okozta mentális kimerültségről.


Deb Never & Kenny Beats - Stone Cold

Deb Never eddig is érdekesen keverte a hip-hop alapokat az indierockos énekes-dalszerző dalokkal, de Kenny Beats alapjával egy másik szintre lépett az egész. Imádom a falat átlyukasztó doboktól a szellemes adlibekig az egészet.


THE SCOTTS - THE SCOTTS

Kid Cudi és Travis Scott legalább olyan jól állnak egymásnak ennek a számnak az alapján, mint Kid Cudi és Kanye. Jelenleg jobban várom a közös lemezüket, mint Travis Scottét.

rmr_rascal.jpg


RMR - Rascal

2020-ban utoljára akkor voltunk boldogok, amikor egy dizájner maszkos gengszter teljes harci díszben a fegyverét nekünk szegezve angyali hangon énekelt az összetört szívéről. Nagyon erős belépő.


Dirty Projectors - Lose Your Love

Az idei EP szériájuk vegyes volt ugyan, de annyira örülök, hogy a Dirty Projectors továbbra is inventív popzenét csinál, mint ez itt.


Lady Gaga & Ariana Grande - Rain On Me

Gaga és Grande hangja tökéletesen egészíti ki egymást és nekem egyre inkább bejön BloodPop 2000-es évek elejét idéző hangzása, még ha kétségtelenül túlságosan ugyanarra a struktúrára épül mindegyik.


ROSALÍA & Travis Scott - TKN

Rosalía nem tud hibázni, de nem számítottam rá, hogy ennyire jól fog működni Travis Scottal is. Azt gondoltam, hogy utóbbi csak bele lesz erőltetve egy vendégverzével a közös számukba, ehhez képest tökéletesen olvasztották egybe a stílusukat és hangzásukat.


Aaron Cartier - King Tap

Aaron Cartier leginkább olyan, mintha Playboi Carti lenne egy párhuzamos dimenzióból, ahol hyperpop előadó a PC Music-os bagázzsal.

Noname - Song 33

Noname kritizálta a legnépszerűbb rappereket, akik a feketék jogairól rappelnek lemezeiken, de egy posztot se tudtak kitenni a Black Lives Matter tüntetések közepén, amire J. Cole olyannyira megsértődött, hogy egy diss számot írt, amiben végtelenül leereszkedő módon volt szexista Noname-mel. A fiatal rapper lány egy alig több, mint egy perces Madlib beaten gyakorlatilag felmosta a padlót sokkal ismertebb kollégájával. Az év egyik legkiemelkedőbb sportteljesítménye! 


Disclosure (feat. slowthai & Aminé) - My High

Abszolút az év egyik legnagyobb bulislágere volt, kár, hogy nem volt sok buli, ahol lehetett volna táncolni rá :(


Ashnikko - Daisy

Zsánereket alig észrevehetően keverő elborult cukiskodás, ami amúgy egy nemierőszakolókat ölő dominatrix törvényenkívüliről szól.


100 gecs (feat. Fall Out Boy, Craig Owens, Nicole Dollaganger) - hand crushed by a mallet (remix)

A legjobb dolog, amit a Fall Out Boy az elmúlt 10 évben legalább csinált. Az eredeti dal jó, ez zseniális, a 100 gectől megszokott kiszámíthatatlansággal.


Oliver Tree (Little Ricky ZR3) - 1993

Nem vagyok kifejezetten rajongója Oliver Tree-nek, kissé fárasztónak tartom a perszónáját is, de ez a bassline megvett kilóra az első pillanattól.


Left at London (feat. Nobi) - Do You See Us?

Idén sok dal készült a BLM tüntetések kapcsán, de Left at London Seattle polgármesterének írt dala volt talán azon kevesek egyike, aminél nem csak az üzenet hatott érzelmileg, de azt éreztem, hogy ez amúgy érdekes, előremutató popzene is mellette.


Ski Mask The Slump God - Burn The Hoods

Vicces, politikus, és olyan energiával robog végig az emberen, mint egy gyorsvonat. Nem mindig talál be nálam Ski Mask The Slump God, de amikor igen, akkor nagyon.

riconasty.jpg

Rico Nasty - IPHONE

Instant hyperpop klasszikus.


DUCKWRTH (feat. KIAN) - Quick

Több számon is vacilláltam a tavalyi albumáról, de végül a szívem a Justified-éra Justin Timberlake-ét idéző, The Neptunesos Quick felé húzott.


Andrew Huang - Sparkle Mountain

Az egyik legizgalmasabb hangzású popdal, amit tavaly hallottam. Könnyű engem megvenni glitchy, különleges textúrájú popdalokkal.


Jockstrap - City Hell

Folyamatosan épül és változik, amikor meg már azt gondolod, mindent hallottál, akkor egy gitárszóló adja meg a végső eufóriát.


AUDREY NUNA - damn Right

A még mindig borzasztóan fiatal Audrey Nuna az egyik legizgalmasabb új hang a hip-hop műfajában, az első kislemez alapján az EP-je az egyik legjobban várt dolog nálam idén.


beabadoobee - Worth It

Vajon melyik romantikus film fogja először használni a fináléjában először? 


Omar Apollo - Useless

A refrénje azonnal beette magát a fejembe és azóta is naponta legalább háromszor lejátszom.

 

Bad Bunny - YO VISTO ASÍ

Olyan energiája van ennek a számnak, hogy rögtön ugrálni támad kedvem, és jó látni, hogy Bad Bunny karrierje csúcsán nem a formuláját ismételgeti, hanem vadul kísérletezik a hangzásával.


IDK - King Alfred

Azok a basszusok lyukat ütnek a Föld kérgében, annyira döngnek, a Gil Scott-Heron és a Lil Yachty hangminta is egyaránt telitalálat.


JPEGMAFIA - THE BENDS!

A Trump-korszak végéhez ez a tökéletes Trump-ellenes szám. De amúgy 4 másik dalt is választhattam volna JPEGMAFIA tavalyi 9 számos EP-jéről, aki továbbra is az egyik legizgalmasabb előadó jelenleg a teljes popzenei színtéren.


Shygirl - FREAK

Shygirl és Sega Bodega valami olyan különleges elegyét hozták létre a hip-hopnak és hyperpopnak, amilyent én még nem hallottam.


Lianne La Havas - Bittersweet

Csodaszép dal, ami engem már dobokkal megvett, de igazán a refrénnél éri el az extázist.


Whu Else - Pandemic Pop

Szintén egy olyan dal a BLM tüntetésekről, aminél azt éreztem, hogy ez emellett egy szuper popdal is.

sadababy.jpg

Sada Baby - Whole Lotta Choppas

Abszolút banger egy szokatlan beattel, és fogalmam nincs, miért, de az év egyik legviccesebb sora volt számomra az, hogy “you’re a church girl, bitch you like christ? hm”.


King Princess - PAIN

E miatt a dal miatt rögtön megbántam, hogy eladtam a Harry Styles koncertjegyemet. Pedig ez előtt nem voltam akkora King Princess rajongó.


Tierra Whack - Dora

Tierra Whack nem tud hibázni, közben pedig egyre idioszinkratikusabb és innovatívabb. Nagyon sokat várok tőle 2021-ben.


Tkay Maidza - Grasshopper

A hookja olyan, mint egy újra és újra becsapódó meteorit, és bár minden stílus jól állt tavalyi EP-jén Tkay Maidzának, én mégis leginkább olyan agresszív beateken akartam hallani, mint az Awake, a Grasshopper pedig überelte.


Joji - Run

Kenyérre lehet kenni egy jó falsetto refrénnel és egy dögös bassline-nal és ebben a számban mindkettő van és még annál is több.


Dorian Electra (feat. Rebecca Black) - Edgelord

Nagyon nehéz volt Dorian Electra tavalyi lemezéről választani, mivel gyakorlatilag az összes dal hatalmas banger, de úgy érzem, Rebecca Black vendégszereplése megér a listámon egy helyezést. Az internet közröhejéből egy ilyen verzével előrukkolni hatalmas győzedelmes visszatérés, amit ritkán látni.

VERES SZILÁRD KEDVENC 2019-ES DALAI ITT HALLHATÓK

https://recorder.blog.hu/2021/01/15/veres_szilard_kedvenc_2020-as_dalok
Veres Szilárd - kedvenc 2020-as dalok
süti beállítások módosítása