Így változik át David Bowie John Lennonná és Bob Dylanné

2021.01.08. 11:15, Gaines

bowie.png

Ma lett volna 74 éves David Bowie, az évforduló alkalmából először vált elérhetővé két kiadatlan feldolgozás az énekes-dalszerzőtől.

Az első feldolgozáson Bowie az 1970-es Mother című John Lennon-dalt gondolta újra, a felvétel 1998-ból származik, és egy Lennonra emlékező válogatáslemezen kapott volna helyet, ami végül sosem jelent meg. A szám producere Tony Visconti, aki rengeteg lemezen dolgozott együtt Bowie-val a Diamond Dogstól a Low-n keresztül a Blackstar búcsúlemezig. A második szám Bob Dylan-szerzemény, az 1997-es Time Out Of Mindról kerül terítékre a Tryin' To Get To Heaven, amit ugyanúgy 1998-ban rögzített Bowie. A két dalt limitált kislemezen adja ki a Rhino Records, összesen 8147 példány találhat gazdára. A mai nap folyamán online emlékkoncerttel is adózhatunk Bowie előtt, az A Bowie Celebration: Just For One Day! című eseményen fellép majd Trent Reznor, a Duran Duran (akik ma tettek közzé egy Bowie-feldolgozást), Anna Calvi, Yungblud, Macy Gray, Gavin Rossdale, valamint Bowie utolsó turnézenekarának tagjai és korábbi alkotótársai, beleértve Viscontit és a koncertet szervező Mike Garson billentyűst.

Alább a két eddig kiadatlan feldolgozás Bowie-tól, az új Bowie-feldolgozás a Duran Durantól, valamint a stream előzetese. Itt régebbi  Bowie-cikkeink között lehet böngészni, de érdemes elolvasni, hogyan emlékezett meg a művészről Lovasi András, Menyhárt Jenő és Prieger Zsolt, összeszedtük kevésbé ismert kollaborációit, és három jelentős filmszerepét is megvizsgáltuk. Illetve a végére még egy friss hír: mától elérhető jó néhány David Bowie-dal a TikTokon, köztük olyan híres számok, mint az Under Pressure, Heroes vagy a Modern Love, jöhetnek a Bowie-s táncmémek! 

david-bowie-74th-birthday-single-john-lennon-bob-dylan.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/01/08/igy_valtozik_at_david_bowie_john_lennonna_es_bob_dylanne
Így változik át David Bowie John Lennonná és Bob Dylanné
süti beállítások módosítása