Elhalasztják a januári Grammy-díjátadót

2021.01.06. 08:56, Gaines

grammy_1.jpg

A koronavírus-járvány miatt elhalasztják a Grammy-díjátadót, számolt be a Variety.

A Grammyt eredeti tervek szerint január 31-én rendezték volna meg, az Akadémia azonban úgy döntött, hogy az esemény időpontját március 14-re tolják el. A járvány az elmúlt hetekben különösen bedurvult Los Angelesben, az Akadémia hivatalos nyilatkozata szerint az egészségügyi szakértőkkel való egyeztetések után úgy látták helyesnek, hogyha nem tartják meg a gálát.

A műsort normális esetben a 18 ezres befogadóképességű Staples Centerből közvetítették volna, decemberben viszont a gála producere azt nyilatkozta, hogy "független helyszínek" bevonásával készülnek "valami különlegesre". A közelmúltban több díjátadót közönség nélkül, online megoldásokkal bonyolítottak le, a BET-n és az MTV VMA-n például külső helyszíneken léptek fel a vendégnek meghívott előadók, a díjakat pedig konzervnevetéssel kísérve vehették át a nyertesek, míg az Emmy-díjátadón a műsorvezető üres nézőtér előtt monologizált, Zoomos körkapcsolással izgulhattak a jelöltek egy hatalmas kivetítőn, a szobrokat pedig házhoz szállították a védőruhás asszisztensek. A limitált számú közönség előtt novemberben megtartott Country Music Awardsot ellenben komoly kritikák érték, miután egy 86 éves jelölt, Charley Pride egy hónappal a gálán való részvétele után elhunyt koronavírusban.

Az idei Grammyt több botrány is kíséri, The Weeknd a mellőzésén akadt ki, míg alig egy napja több jelölt visszalépett a jelölésétől a legjobb gyereklemez kategóriájában.

 

https://recorder.blog.hu/2021/01/06/elhalasztjak_a_januari_grammy-dijatadot
Elhalasztják a januári Grammy-díjátadót
süti beállítások módosítása