Meghalt Erick Morillo

2020.09.02. 09:43, Gaines

morillo.jpg

Szeptember elsején, 49 éves korában holtan találták miami-i otthonában Erick Morillo DJ-producert - írja a BBC News. A helyi rendőrség közleménye szerint nem találtak idegenkezűségre utaló nyomokat, a halál oka egyelőre ismeretlen.

Morillo New Yorkban született, gyerekkorát Kolumbiában töltötte, majd visszaköltözött az Egyesült Államokba, New Jersey-be. Kamaszként kezdett DJ-zni, hiphopot, reggae-t és latin zenét ötvözött house-zal. Legnagyobb sikerét a Reel 2 Real név alatt aratta 1993-as euro-slágerével, a trinidadi Mad Stuntmannel közös I Like To Move It című bombasikerével, amely ugyan a Billboard slágerlistáján csak a 89. helyig kúszott fel, világszerte rengeteg országban lett listavezető. Később temérdek reklámban, tévéműsorban, sorozatban és filmben felhasználták, a Madagaszkár filmekben például kitüntetett helyet kapott.

A 90-es évek elején egy darabig még újabb dalokat hozott ki a Reel 2 Real égisze alatt, 1996-ban azonban megvált az alteregótól, és a DJ-zésre helyezte a hangsúlyt; közkedvelt ibizai funkhouse-figura lett, és saját lemezcégével, a Subliminal Recordsszal  népszerű klubesteket szervezett, producerkedett és tánczenéket jelentetett meg. A 2000-es évek első felében hatszor ismerték el az egyik legfontosabb elektronikus zenei díjátadón, a DJ Awardson, utolsó trekkjét tavaly adta ki Fifth Element címmel.

Morillót tavaly év végén szexuális bántalmazás vádjával letartóztatták Miamiban. A DJ tagadta a vádakat, de idén augusztusban feladta magát a rendőrségen, miután egy nemi erőszakkal kapcsolatos ügyben azonosították a DNS-ét. Morillónak szeptember 4-én, pénteken kellett volna megjelennie bírósági meghallgatáson.

Címkék: gyász erick morillo
https://recorder.blog.hu/2020/09/02/meghalt_erick_morillo
Meghalt Erick Morillo
süti beállítások módosítása