Klippremier! Blahalouisiana: Let Them Slide Away

2020.07.22. 10:00, Gaines

blaha_1.png

A tavaly szeptemberben megjelent Blahalouisiana-lemezről több dalhoz is született már klip, a Let Them Slide Away című szám eredeti videós terveit meghiúsította a karantén, ezért végül DIY készült el a most látható eredmény. Premier!

A 2019 szeptemberében kiadott, nálunk debütált Minden rendben című nagylemezt három klip vezette fel, a világvégi-elitpartis Nem vagyok egyedül, a fesztiválozós Nekem az nem elég, és az időcsavaros Testemnek, ha engedem. A negyedik videó már a megjelenés után jött ki, a Pont ilyen házra videója egy tinirajongó napjába enged bepillantást a telefonján keresztül. Azóta a lemez dalaitól függetlenül, a Road Movie sorozat keretén belül kijött még az Éjjel a főutcán látványos videója (és egy még látványosabb kivágott jelenet werkfilmje). 

Ezúttal visszakanyarodunk a lemez anyagához, a Let Them Slide Away klipje az ötödik, és egyben utolsó, amit a zenekar ehhez az albumhoz készített. Az eredeti ötletet (akárcsak a Testemnek, ha engedemet) a Karsai Kata - Erdész Tamás rendezőpáros találta ki, de ez először a helyszín, aztán a karantén miatt meghiúsult, ezért végül úgy döntöttek, maguk készítenek hozzá videót. Schoblocher Barbara énekes így mesél a klipről: "[Juhász] Ádámról [a zenekar dobosa - szerk.] már többször is kiderült, hogy nagyon jó szeme van és nagyon ügyes operatőr, a vállalkozásában videós tartalom gyártással is foglalkozik. Én pedig mindig is szerettem belefolyni az ötletelésbe és szervezésbe, például az Egyetlen Magányom, a "Nekem az nem elég klipjei is így készültek, és a Deeper Im Going Deeper című dalhoz készült lyrics videót is mi csináltuk. Tehát volt némi tapasztalatunk és  nagyon megegyeztek az elképzeléseink arról, mit szeretnénk csinálni és semmiképp sem akartuk túl bonyolítani. Egy erős hangulatot szerettünk volna festeni, olyan képekkel, amiket már akkor elképzeltünk, amikor íródott a dal."

SCHOBLOCHER BARBARA ITT MESÉLT NEKÜNK ARRÓL, HOGYAN TÖLTÖTTE A KARANTÉNT

"A maximális stábunk létszáma négy fő volt: Szaja (Szajkó András, a zenekar szólógitárosa és a magyar dalszövegek szerzője), Horváth Ágnes (smink), Ádám és én. A forgatás két délutánt vett igénybe, mindent ketten találtunk ki és gyártottunk le, még a vágást is együtt csináltuk és nagyon élveztük, mert mindenben egy rugóra járt az agyunk."

blaha_2.png

A kliphez Juhász Ádám is fűzött pár gondolatot: "Én eddig inkább reklámanyagok gyártásával foglalkoztam, így izgalmas volt számomra az a kihívás, hogy egy egyszerű technikával, szinte végig egy optikát használva, azokat a mély érzelmeket és azt dinamikát tudjuk visszaadni amiről a dal szól. Az erdei környezet bár ad egy keretet, de az igazán nagy kihívás az volt, hogy teljesen eltérő hangulatú képekkel mutassuk meg azt az átalakulást, amin karakter végigmegy." 


a zenekar legközelebb augusztus 22-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon adja elő szimfonikus koncertjét a Heureka Pop Orchestra zenészeivel. Facebook-esemény


lássuk tehát a kényszerű körülmények között feltalált, természetközeli, minimalizmusában is hatásos klipet:

Blahalouisiana a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. 

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_45.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/07/22/klippremier_blahalouisiana_let_them_slide_away
Klippremier! Blahalouisiana: Let Them Slide Away
süti beállítások módosítása