Klippremier! Blahalouisiana: Pont ilyen házra

2019.09.17. 11:00, Gaines

blaha-park2019-01566.jpg

Szeptember elején látott napvilágot a Blahalouisiana harmadik nagylemeze, a remek Minden rendben. A megjelenés előtt már három dal is kapott klipet az albumról, a világvégi-elitpartis Nem vagyok egyedül, a fesztiválozós Nekem az nem elég, és az időcsavaros Testemnek, ha engedem. A negyedik videó egy tinirajongó napjába enged bepillantást, méghozzá a telefonján keresztül.

A nyolcvanas évek hangzásvilágát tükröző, a csapat történetében először szintihangot is alkalmazó Pont ilyen házra klipje képernyőfilm, vagyis azt látjuk benne, ami a főszereplő okostelefonjának kijelzőjén látható, vagy amit a kamerája lát. Ez lehet búfelejtő csetelés, szelfizés, majd a szelfik törlése, Snapchat, arcöregítő app, Instázás, útvonalkeresés a városban, vagy csak annak rögzítése, ahogy a legjobb barátunkkal lógunk. És persze minden út a Blaha parkos koncertjére vezet, egy nappal sulikezdés előtt, amikor még gyorsan be lehet szerezni egy felejthetetlen élményt.

A klipről a zenekar énekes-frontembere, Schoblocher Barbara mesélt nekünk:Ugyanaz a rendezőpáros, Karsai Kata és Erdész Tamás készítette, mint az előzőt (Testemnek, ha engedem). Az alapötlet az volt, hogy a történetet a telefon képernyőjén jelenítsük meg, mintha a sajátunkat nyomkodnánk és instastorykat néznénk, épp ezért lett vertikális a kivitelezés. A történet egy aranyos fiatal lányról szól, amikor először láttam a végeredményt, azt kívántam bárcsak újra tini lehetnékA klipben feltűnik Péterfy Bori, Szalay Bence a Viszkis című film főszereplője, a Hide the Pain Harold néven ismert Arató András, a Carson Coma zenekar és néhány vicces képkocka erejéig a zenekar tagjai is.” 

A klip társrendezője, Erdész Tamás pedig így emlékszik vissza a forgatásra: "Imádtunk fürdőzni a tiniségben! A két főszereplőnkkel (Bukovszky Orsolya, Róth Rebeka) mondjuk nem volt nehéz dolgunk, áradt belőlük ez az egész. Azt hiszem, inkább tinikről, mintsem csak tiniknek szól a klip, szerintünk szépen megmutatja az idősebb korosztálynak is, hogy az, hogy a mai fiatalok arccal a telefonba temetkezve élnek, még nem jelenti azt, hogy ne ugyanazokkal a mélységekkel és magasságokkal találkoznának, mint ők anno."


a zenekar október 26-án mutatja be a lemezt az Akvárium Klubban, Facebook-eseményoldal, jegyek itt kaphatók 


és akkor lássuk az eseménydús klipet:

Blahalouisiana a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_44.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/09/17/klippremier_blahalouisiana_pont_ilyen_hazra
Klippremier! Blahalouisiana: Pont ilyen házra
süti beállítások módosítása