Rávetődtek a karanténból szabadult angolok a vinylre

2020.06.22. 14:14, Gaines

liamlemez.png

Egy friss brit mérés szerint megugrottak a lemezeladási számok, amióta a karantén feloldása óta ismét megnyíltak a nagyobb szigetországi lemezboltok.

Az Egyesült Királyságban március végén rendeltek el szigorú korlátozásokat, amelyek következtében a lemezboltok többsége bezárt, és online, házhozszállítással működött tovább. A Rough Trade üzletlánc június elején jelentette be, hogy még a hónap folyamán újra megnyitja a boltok kapuit, és június 16-tól ismét fogadták a vásárlókat. Az Official Charts Company megállapította, hogy az azóta eltelt egy hétben 27,57 százalékkal nőtt a vinyleladások száma, 88 ezer példányt vásároltak a zenerajongók; a CD-eladások is megugrottak, bár kisebb mértékben, 11 százalékkal, amit 254 ezer kiadványt jelent. A fizikai eladások ezen a héten az összbevételi szám 19 százalékát tették ki, amire három hónapja, azaz a koronavírus-járvány európai berobbanása óta nem volt példa.

MAGYAR LEMEZBOLTOSOKAT KÉRDEZTÜNK A KORONAVÍRUS-IDŐSZAKRÓL ÉS A VISSZATÉRÉSRŐL

A legnépszerűbb vinyl Liam Gallagher friss megjelenése, az MTV Unplugged koncertfelvétele, amivel a britpop-előadó harmadszor hódította meg a lemezeladási listát szólóprodukciójával; a 18 ezer eladott bakelitlemezzel ez az év leggyorsabban fogyó vinylkiadványa. Második helyen a Manic Street Preachers Gold Against The Soul című albumának újrakiadása szerepel, amely csupán 2838 eladott fizikai példánnyal büszkélkedhet.

 

https://recorder.blog.hu/2020/06/22/ravetodtek_a_karantenbol_szabadult_angolok_a_vinylre
Rávetődtek a karanténból szabadult angolok a vinylre
süti beállítások módosítása