Újra összeáll az Oasis, jövőre jön a stadionturné

2024.08.27. 09:05, srecorder

gv3ljczbaaazm1c.jpg

Beigazolódott, amiről napok óta pletykál a brit sajtó: tényleg összeáll jövőre az Oasis.

A Gallagher tesók a legsikeresebb albumuk, a (What's The Story) Morning Glory? 30. évfordulóján indulnak stadionturnéra a szigetországban 2025 július-augusztusában. Négy-négy koncertet adnak a Wembley-ben és a manchesteri Etihad stadionban, és dupláznak Dublinban, Cardiffban és Edinburghban. Jegyek augusztus 31-től kaphatók. (Az Oasis honlapja a nagy terhelés miatt egyelőre le van fagyva - a szerk.)

A Guardian szerint a Gallagher tesóknál nincs tervben, hogy új albumot is csináljanak együtt, és egyelőre arról sincs hír, hogy ki fogja alkotni a zenekart (az előzetes tippek szerint Noel szólózenekara, a High Flying Birds amúgy ex-oasises zenészei, viszont az eredeti line-up nem fog összeállni, és talán Boneheadet is kihagyják a buliból.) Az viszont biztosra vehető, hogy lesznek majd Nagy-Britannián kívül is koncertek.

Az Oasis összeállása a feloszlásuk óta állandóan téma és jó párszor kacsának bizonyult már, de amióta Liam Gallagher elindult a Definitely Maybe-t teljes egészében újrajátszó turnéjára, amire Noelt is hívta (és testvéri fricskaként egy VIP-széket is fenntartott neki az angol bulikra), egyre intenzívebbek lettek a találgatások az angol sajtóban.

És persze ment a testvéri adok-kapok is: Liam azzal vádolta Noelt, hogy nem akarja igazán a reuniont, és utálja az Oasis-rajongókat, Noel pedig azt mondta, az énekes hamis reményt kelt bennük, és amúgy is komolytalan az állandó tweetelése, amíg ő maga nem képes felemelni a telefont, hogy megbeszéljék a dolgaikat. Úgy tűnik, ez pár hónapja megtörtént, sőt, állítólag már egy közös fotózáson is túl  vannak. A brit Sun szerint Noelnek azért is voltak fenntartásai az összeállással kapcsolatban, mert tartott tőle, hogy nem tudják majd hozni a régi színvonalat, de a Blur tavalyi Wembley-koncertjei meggyőzték, hogy lehet ezt jól csinálni. Zeneipari saccolások szerint több, mint 400 millió fontot hozhat a turné, a két tesó pedig fejenként 50 milliót kaszálhat vele.

A reuniont már előrevetítette, hogy Noel egy interjúban nemrég szokatlanul pozitív hangot ütött meg az öccsével kapcsolatban: „Én nem tudom elénekelni a Slide Away-t, a Cigarettes & Alcoholt, a Rock 'N' Roll Start, a Columbiat, és a többit. Úgy értem, meg tudom csinálni, de az nem ugyanaz. Ez az előadásmódon, a hangszínen és az attitűdön múlik. Nekem nincs meg az az attitűdöm, mint neki” – mondta Noel. „Az enyém egy fél Guinness egy keddi napon. Rendben van. Liamé viszont tíz feles tequila egy kibaszott péntek este.”

Liam pár hete a Szigeten is eljátszotta az Oasis első lemezét, a héten 30 éves Definitely Maybe-t. Ha valaki lemaradt volna, itt a turné glasgow-i fellépése. Az album jelentőségéről itt írtunk, Oasis-rajongó magyar zenészekkel pedig a nyári Recorderben nosztalgiáztunk róla.

https://recorder.blog.hu/2024/08/27/ujra_osszeall_az_oasis_jovore_jon_a_stadionturne
Újra összeáll az Oasis, jövőre jön a stadionturné
süti beállítások módosítása