Mocskos álmok, egzotikus barátnők, ellenkultúra – Tropical Escape hétfőn a Trafóban!

2020.02.07. 14:18, Gaines

trafo_tropical.jpg

(X) Február 10-én, hétfő este lesz látható a Trafóban Marcio Kerber Canabarro és Molnár Csaba Tropical Escape című előadása, melyben a táncművészet egyesül Hollywooddal, lenézett televíziós műfajokkal, a másság kifejezésével, illetve az Exotic Girlfriend zenekar révén élő zenével. A produkciót most csak egyszer nézhetjük meg itthon, utána legközelebb New Yorkban mutatják be, úgyhogy semmiképpen sem szabad kihagyni a tényleg különlegesnek ígérkező budapesti előadást.

A két művész összefogásából, önszerveződés eredményeképp létrejött Tropical Escape című táncelőadást öt évvel ezelőtt mutatták be először, 2016-ban elnyerte a Lábán-díjat; a rangos kitüntetést odaítélő kuratórium tagja, Králl Csaba akkor így jellemezte a produkciót: „kivételes színházi esemény, szabad szájú underground kabaré, szemérmesen perverz táncos revü”. A darab a mocskos álmok tanulmánya, hatott rá a pornó világa, de a francia baletté és a dél-amerikai szappanoperáké is. „Az előadás olyan volt, mintha ellenkultúra lenne a saját ellenkultúránkon belül. Olyan témákat vettünk sorra, amik éppen akkor fontosak voltak az életünkben: szexualitás, feminizmus, egzotikum mint fétis, eszképizmus” – mesélte Canabarro a Humennek.

A jelenlegi felújított, részben átdolgozott változatba bekerült egy izgalmas új elem, az Exotic Girlfriend. Az ironikus lo-fi indie garázspopot játszó zenekar tavaly év elején alakult, először Varga Noémi és Soós Andi közös szerelemprojektjeként indult, később négytagú formációvá bővült Neményi Lilla és Papp Zsófia csatlakozásával. A Tropical Escape alkotói személyesen is ismerték Vargáékat, a kezdetektől követték az Exotic Girlfriend alakulását, és arra jöttek rá, hogy mivel az előadás is hasonlóan született meg, mint a zenekar (külső megbízás, felkérés nélkül, saját örömükre), jól passzolna a darabba a csapat zenéje. „A zenekar sem egy tisztán zenei produkció, van egy performatív része” – meséli Soós a Recordernek. – „A darab is hasonló stílusú, mint ahogy mi fogalmazunk a zenekarral. A fiúk teljesen szabad kezet adtak nekünk a zenénk prezentálásában, együtt ötleteltünk, színházban jártasabb előadókként sokat segítettek abban, hogyan jelenjünk meg a színpadon.”

exotic.jpg

A darabban három saját szám és egy feldolgozás fog felcsendülni az Exotic Girlfriendtől; a Boygenius Souvenir című dala egy eredetileg is melankolikusabb résznél szól majd, a kicsit pörgősebb saját szerzeményeket pedig az előadás fináléjában fogják élőben eljátszani. Ezek meglévő dalok, de még nem tették elérhetővé mindet, így a vicces és (ön)ironikus klipekkel is megtámogatott Exotic Girlfriendhez és Eastern European Accenthez képest biztosan fogunk újdonságokat hallani a zenekartól. „A Tropical Escape egy nagyon színes, groteszk, vicces vízió, ami egyben mélyen személyes is” – ajánlja az előadást Soós. – „Ha valaki idegenkedik a tánc műfajától, vagy még nem mozog annyira ismerősen benne, annak ez jó kapudrog lehet.”


A Tropical Escape című táncelőadást az Exotic Girlfriend közreműködésével február 10-én, hétfő este 20 órától lehet megtekinteni a Trafóban
.

Jegyek a Trafó honlapján vásárolhatók.

Facebook-esemény

az Exotic Girlfriend a Facebookon


Molnár Csaba és Marcio Canabarro a Tropical Escape-ről:

az Exotic Girlfriend koncertje a 2020-as Kikeltetőn:

https://recorder.blog.hu/2020/02/07/mocskos_almok_egzotikus_baratnok_ellenkultura_tropical_escape_hetfon_a_trafoban
Mocskos álmok, egzotikus barátnők, ellenkultúra – Tropical Escape hétfőn a Trafóban!
süti beállítások módosítása