Lékó Tamás – Kedvenc 2019-es dalok

2020.01.09. 11:54, Gaines

kiwanuka_2.jpg

Összegeztük már a tavalyi év legjobb lemezeit, továbbá közösen összeállítottunk egy magyar toplistát is, ám hagyománynak számít a Recorderen, hogy a stáb tagjai külön-külön is publikálják kedvenc dalaikat. A 2011-es2012-es2013-as2014-es2015-ös2016-os, és 2017-es sorozat után egy év kimaradt ugyan, de most szerzőink ABC-sorrendje szerint következzenek a 2019-es kedvencek, amelyek rögtön meg is hallgathatók playlistben, rövid kommentárokkal. A mai dj Lékó Tamás (A nyitóképen Michael Kiwanuka.)

A 2019-es személyes kedvenc dallisták sorát Csepelyi Adrienn nyitotta, majd Hó Márton és Huszár András következett.

2019 LEGJOBB LEMEZEI A RECORDER SZERINT 


Sokat nem gondolkodtam a lista összeállításán, mert ugye a jó kis Spotify készít nekünk egy éves listát a leghallgatottabb dalainkról, így hát lássuk a tényeket. Mely dalok szóltak nálam rotációban:

Billie Eilish: Bad Guy

Ezzel úgy gondolom, nem vagyok egyedül, egy hálószobában készült nemzedéki sláger. Szerintem mindenki listáján helye van, aki szereti a bulis zenéket. Nekem a kocsiban szólt ez legtöbbet, igazi dugóban állós, ablak le és csumán szám.

Steve Lacy: Hate CD 

A tizenéves producer srác a Vampire Weekend lemezén vendégszerepel két számban is, ott kaptam fel a fejem rá, és kiderült, hogy csinált egy remek szóló lemezt is idén, amiről ez a szám nagyon bekattant nálam.

Local Natives: When Am I Gonna Lose You

A nagy kedvenc 2010-es Gorilla Manor lemezük óta várom, hogy legyen újra igazán jó albumuk, és ezt idén megkaptam. A listára ez a számot választottam, de több dal is felférne.

adamgreen_1.jpg

Adam Green: Freeze My Love

Régi rajongóként idén sem tudtam elmenni Adam Green (fent) munkássága mellett, rongyosra hallgattam a rövid 9 számos lemezt.

Vampire Weekend: Harmony Hall

Ez esetben is nagyon nehéz volt a választás, hogy melyik szám kerüljön a listára, mert a 6 év után visszatérő Ezra Koenig vezette banda egész lemeze slágerek gyűjteménye.

Anderson .Paak feat. Andre 3000: Come Home

Nagy kedvencem egy régi nagy kedvencemmel, Andre 3000-del közös dala: az év legszebb soul dala lett, szerintem.

FIDLAR: By Myself

Egy kis önsajnálkozós dal, kocsiban az igazi.

Post Malone: Circles

Nekem idén ütött be a Post Malone láz. Kellett ehhez a Szigetes fellépés, és persze a remek idei lemez, na meg ez fülbemászós szomorú sláger.

Jenny Lewis: Red Bull and Hennessy

Egy dekoltázsról készült fotó a lemezborítón hívta fel a figyelmem a Rilo Kiley volt énekesnőjének szólólemezére. A kedvenc dalomhoz sztárok cameo szereplésével készül remek klip is.

Lizzo: Cuz I Love You 

Az év felfedezettjének voltak nagyobb slágerei is idén, de nekem a lemez címadó dala tetszett akkor a legjobban.

Michael Kiwanuka: You Ain't the Problem

Nagy mulasztásom, hogy nem láttam a Szigetes fellépését ami úgy két lemondott dátum után végre valóra vált, akkor ugyanis még nem ismertem kellően, hisz ez a lemez csak év végén jelent meg, de nálam az év lemeze lett. Bármely szám itt lehetne a listán.

Sturgill Simpson: Sing Along

Ez egy csoda, hogy country dal került a listámra, de a szintén idén felfedezett előadó egész lemeze a legnagyobb kedvenceim közé került.

Black Midi: 953

Úh! Ezt élőben is hallhattuk. De lemezen is üt!

Foals: In Degrees

Két zseniális lemez, ami ugye egy dupla lemeznek is felfogható 20 jobbnál jobb dallal. Talán ez a legjobb róla.

Jenny Hval: High Alice

A skandináv zeneipar idei nyertese nálam a norvég énekesnő.

LÉKÓ TAMÁS KEDVENC 2017-ES DALAI ITT HALLHATÓK

A 2016-OSAK ITT.

A 2015-ÖSEK ITT.

A 2014-ESEK ITT.

A 2013-ASOK PEDIG ITT.

https://recorder.blog.hu/2020/01/09/leko_tamas_kedvenc_2019-es_dalok
Lékó Tamás – Kedvenc 2019-es dalok
süti beállítások módosítása