Filmrecorder. Alaszka nyomában (kritika)

2019.11.20. 08:59, vferi

alaska.jpg

Csillagainkban a hiba írójának könyvéből készült tévésorozatban aranyosak a kamaszok, működnek az érzelmek, csak éppen a tinédzserlétről nem mond semmi újat vagy érdekeset az Alaszka nyomában. Ez a kritika először a Recorder magazin 77. számában jelent meg.

Bár John Green első regénye saját tinédzserkori élményein alapul, az alapfelállása már-már túlságosan is ismerős: a félénk, esetlen kamaszfiú egy új, bentlakásos iskolába kerülve végre hozzá hasonló különc barátokra lel, és beleszeret a rejtélyes, gyönyörű és önpusztító osztálytársnőjébe, akinél biztosan nincs esélye… vagy mégis?

A Hulu által minisorozattá adaptált Alaszka nyomában legnagyobb erőssége, hogy érzelmi és társadalmi mélységet adott a könyv mellékszereplőinek, csak közben maga a főhős lóg ki a nála érdekesebb figurák közül. A széria többnyire ügyesen modernizálja az eredeti művet, miközben meg is tartja a Green védjegyének számító filozofikusan bőgetős stílust, viszont az ennél jóval bevállalósabb Eufória (kritikánk) és Sex Education évében A narancsvidék alkotójának szépelgő adaptációja meghaladottnak érződik.

Looking For Alaska (Alaszka nyomában)

hol látható: Hulu
osztályzat: 6/10
szerző: Rácz Viktória

https://recorder.blog.hu/2019/11/20/filmrecorder_alaszka_nyomaban_kritika
Filmrecorder. Alaszka nyomában (kritika)
süti beállítások módosítása