Paul McCartney lesz a 2020-as Glastonbury fesztivál fő fellépője

2019.11.19. 11:00, Gaines

glastonbury_mccartney_1.jpg

Legalábbis az egyik: a fesztivál szervezője, Emily Eaves hétfőn jelentette be hivatalosan, hogy Paul McCartney 16 év után visszatér a Glastonburyre.

„Egy tökéletes álom vált ezzel valóra” – fogalmazott Eaves a bejelentéskor. – „Nincs még egy előadó, akit ennél jobban szerettünk volna a fesztivál ötvenedik évfordulóján látni.” McCartney a szombati estén fog színre lépni a Pyramid Stage-en, és egyben rekordot is fog dönteni: ő lesz a legidősebb headliner a fesztivál történetében a maga 78. életévével. (Eddig Charlie Watts révén a Rolling Stones tartotta a rekordot.) Az énekes-dalszerző egyszer már tiszteletét tette a Glastonburyn: 2004-ben az Oasisszel és a Muse-zal osztozott a fő fellépő címen.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

IT’S REAL!! So excited... Having @paulmccartney coming back to headline the Pyramid next year is an absolute dream come true. There really was no one that we wanted more for the 50th anniversary

Emily Eavis (@emily_eavis) által megosztott bejegyzés,

MCCARTNEY LENNE KORUNK BACHJA? LIGETI GYURI SZERINT MINDENKÉPP!

Azt még nem lehet tudni, idén kik lesznek még rajta kívül headlinerek péntek és vasárnap estére – eddig egyedül a szintén hetvenes éveit taposó Diana Rosst jelentették be a line-upból –, és lesznek-e köztük olyan megosztóbb nevek is, mint tavaly Stormzy, aki instant legendás koncerttel robbantotta fel a fesztivált, vagy 2015-ben Kanye West, akinek headlinersége ellen még tiltakozó online petíciót is indítottak a háborgók. A Guardian már elkezdett találgatni, a Fleetwood Macet és Madonnát rebesgetik a veteránok közül (még sohasem játszottak a Glastonburyn, Madonna különösen evidens választás lenne új lemezével), míg Kendrick Lamart és a Foalst említik „merészebb” lehetséges húzásokként. Taylor Swift jövő nyári európai táncrendjében szerepel egy hézag, amit június 28-án, vasárnap éppenséggel ki is tölthetne Glastonburyvel még a Roskilde előtt. A sokak által várt Elton John ellenben a fesztivál idején épp az Egyesült Államokban fog turnézni, így ő szinte biztosan kiesik.

ÖTVEN ÉVE ADTA UTOLSÓ KONCERTJÉT A BEATLES

McCartney egyébként egy nappal a hivatalos bejelentés előtt már belebegtette a fellépését: egymás mellé montírozott három fotót Philip Glassról, Emma Stone-ról és Chuck Berryről, akiknek vezetékneveit összeolvasva ugyebár ki lehet ejteni a „glastonbury” szót.

mccartney_clue.jpg

2004-ben 33 dalt játszott el zenekarával, a Beatles, a Wings és szólókarrierje repertorájából is válogatva. Ellene vélhetőleg senki nem fog petíciót indítani, alább az egyik klip a legfrissebb, Egypt Station című Macca-lemezről, benne a fenti mozaikszó egyik alkotóelemével:

 

https://recorder.blog.hu/2019/11/19/paul_mccartney_lesz_a_2020-as_glastonbury_fesztival_fo_fellepoje
Paul McCartney lesz a 2020-as Glastonbury fesztivál fő fellépője
süti beállítások módosítása