Filmrecorder. Monos (kritika)

2019.10.31. 14:54, Gaines

monos.jpeg

Alakizz minden nap, ne pazarold az éles lőszert, összejöhetsz a szakasztársaddal, ha engedélyt kapsz rá, vigyázz a tehénre, de még inkább az értékes amerikai túszra. Gyerekkatonásdi, máshogy, mint megszoktuk. A Monos című film kritikája először a Recorder magazin 76. számában jelent meg.

Vadkamaszok háborúsdit játszanak a ködbe burkolózó kolumbiai hegytetőn. Éles lőszerrel. Csak a parancsnokuk szava számít, aki néha jön utasításokat adni. Vigyázzanak egy fejőstehénre. Ja, meg a túszra: a doktornőre.

A Monos voltaképp A legyek ura paramilitáris, latin-amerikai újragondolása. Nem tudni, milyen háború zajlik, kik a szembenálló felek, mi a tétje a túszejtésnek, de mintha az egymást beceneveken szólító srácoknak és lányoknak ez nem is számítana. Primer érzelmek fejeződnek ki primitív tevékenységekben, absztrakt, futurisztikus-ipari zajzenére.

A FILM ABSZTRAKT ZAJZENÉJÉÉRT FELELŐS MICA LEVI IZGALMAS PÁLYÁJÁT ITT TEKINTETTÜK ÁT

A hideglelős talányfilm idővel, egy helyszínváltással fullasztó túlélőthrillerbe fordul át, és ugyan mind vizuálisan, mind az adrenalinunkat tekintve akadnak emlékezetes pillanatok a film Apocalypto­-szerű felében is, mégis veszít a különlegességéből. Itt már nem kell megfejtenünk semmit, csak lélegzet-visszafojtva menekülni. Csupa zsigeri élmény, de hogy mivégre, az megfoghatatlan. Talán nincs is mit megfogni.

szerző: Huszár András
osztályzat:
7,5/10

Monos
Rendező:
Alejandro Landes
Magyar mozibemutató:
 2019. október 31.

https://recorder.blog.hu/2019/10/31/filmrecorder_monos_kritika
Filmrecorder. Monos (kritika)
süti beállítások módosítása