Csetelős szövegvideóval tér vissza a Sleater-Kinney

2019.05.30. 09:47, Gaines

unlovable.jpg

A Sleater-Kinney az elmúlt napokban rejtélyes fotós üzenetekkel harangozta be idén esedékes új lemezük, a The Center Won’t Hold első kislemezdalát. Ami most meg is érkezett egy furmányos szövegvideó kíséretében.

A Sleater-Kinney év elején szintén egy fényképpel jelentette be, hogy 2015-ös visszatérő albuma, a No Cities To Love után ismét a stúdióba vonult, méghozzá igazi álomcsapat felállásban St. Vincent produceri felügyelete alatt. A zenekar kedden tett ki egy fotót a hivatalos Twitterére, melyen a csapat három tagja pózol, épp csak Carrie Brownstein teste száznyolcvan fokkal el van forgatva a fejéhez képest, így a feneke van elöl, ami lássuk be, meglehetősen zavarbaejtő. „Unlovable, unfuckable, unlistenable” – ez a három szó állt a képek alatt (azaz „nem szerethető, megdughatatlan, hallgathatatlan”).

Na, ezek a szavak is szerepelnek a tegnap megjelent új szám, a Hurry On Home szövegében, egyben ízelítőt kapunk abból, hogyan is szól ez a bizonyos álomcsapat. Nagyon jól: a dühös, energikus punkdal elektro-torzított háttércsujjogásain és diszkósan lüktető ritmusszekcióján tapintható Annie Clark keze nyoma. „Úgy érzem, Carrie-nek és Corinnak felszabadító volt másféle hangzásbeli palettával kísérletezni” – mesélte Janet Weiss dobos, míg Corin Tucker az „önkiteljesedés mániákus energiáival” jellemezte a dalszerzési-stúdiózási folyamatot.

A LEGUTÓBBI SLEATER-KINNEY LEMEZ KRITIKÁJA

A számhoz képernyőfilmes szövegvideó is kapcsolódik, de van olyan szórakoztató és eseménydús, hogy önálló klipnek is tekinthetjük. Főhőse – akit egy pillanatra láthatunk, Miranda July indie színész-rendezőnő játssza – előbb az Instáját görgeti, majd amikor megpillantja a Sleater-Kinney és St. Vincent közös fotóját, vadul elkezd csetelni Brownsteinnel, a dalszöveget soronként begépelve, mint egy kétségbeesett exbarátnő. „You got me used to loving you” – küldi el legalább ötször a dal végén ismételgetett zárómondatot.

A LEGUTÓBBI ST. VINCENT LEMEZ KRITIKÁJA

Még mindig nem tudni, mikor fog kijönni az új lemez, de a zenekar már bejelentett több őszi turnédátumot októberi kezdettel, valószínűleg tehát nem kell az év legvégéig várnunk rá.

 

https://recorder.blog.hu/2019/05/30/csetelos_szovegvideoval_ter_vissza_a_sleater-kinney
Csetelős szövegvideóval tér vissza a Sleater-Kinney
süti beállítások módosítása