Több tucat ember hűlt ki egy francia fesztiválon

2019.05.09. 13:45, Gaines

teknival2.jpg

A szombat este rendezett, szabadtéri techno rendezvényre váratlanul csapott le a hóvihar és zuhant nulla fok alá a hőmérséklet, körülbelül harminc embert kellett kihűlés gyanújával kezelni - írja a The Independent.

A Creuse megyében tartott, Teknival 2019 elnevezésű, illegális fesztiválon közel tízezer koncertlátogató vett részt, amikor hirtelen -3 Celsius-fokig hűlt le a levegő, és több centi hó esett. Harminc fő hipotermia miatt szorult ellátásra a helyszínen, két embert pedig kórházba szállítottak. A szervezők fűtött sátrat állítottak fel a francia hadsereg tulajdonához tartozó  domboldalon, a Vöröskereszt pedig 500 takarót osztott szét a közönségben. A rendőrök állítólag ezalatt marihuánát, ecstasyt és kokaint foglaltak le a fesztiválozók között.

A techno és a fesztivál szó keresztezéséből származó teknival néven illetett rendezvények világszerte ingyenes, illegális bulikat takarnak, rendszerint lakókörnyezettől távol eső, titkos, az utolsó pillanatban meghirdetett helyszíneken. Franciaországban évente tartanak Teknival-fesztivált, a tavalyi huszonötödik évfordulón például egy észak-francia katonai támaszponton; a hatóságok idén megkísérelték megakadályozni az idei fesztivál lebonyolítását, a rendőrség például feltartóztatott több hangrendszert szállító kamiont. A szombat esti események után a fesztiválozók túlnyomó többsége hazament, a Le Parisien információi szerint csupán 5-600-an maradtak hétfőig. Az elmúlt években több hanyagul szervezett, olykor kamunak bizonyuló fesztivál futott bele csúnya fiaskókba a luxuskategóriás Fyre-tól a Ludacrist is bepalizó XO-ig, a Woodstock 2019-es, ötvenedik évfordulós felvonása körül pedig hetek óta áll a bál, befektetők kihátrálása miatt vélhetőleg le lesz fújva a rendezvény.

teknival1.jpg

Címkék: fesztivál techno
https://recorder.blog.hu/2019/05/09/tobb_tucat_ember_hult_ki_egy_francia_fesztivalon
Több tucat ember hűlt ki egy francia fesztiválon
süti beállítások módosítása