Meggyilkolták Nipsey Hussle rappert

2019.04.01. 15:22, Gaines

nipsey.jpg

A 33 éves rappert, Nipsey Hussle-t vasárnap este saját üzletet előtt lőtték le a Los Angeles-i Hyde Parkban – írja a Los Angeles Times.

A Nipsey Hussle művésznéven ismert férfit – született: Ermias Davidson Ashedom – több lövés érte a Marathon Clothing Company ruhaboltja előtt, amelyet 2017-ben nyitott két üzlettársával. Ashedomot kórházba szállítása után halottnak nyilvánították. A lövöldözésben még ketten megsérültek, és az LAPD szerint egyelőre nem vettek őrizetbe gyanúsítottakat.

Az 1985-ben született Ashedom több mint tíz éve a Los Angeles-i rapszcéna oszlopos tagja, első mixtape-jét még 2005-ben adta ki Slauson Boy Volume 1 címmel. 2008-ban leszerződött az Epic Recordshoz, ám velük tervezett debütalbuma végül sosem jelent meg. 2010-től saját lemezkiadója alatt jelentette meg mixtape-jeit, majd 2018-ban az első hivatalos nagylemezt, a Victory Lapet, amelyet Grammy-díjra jelöltek legjobb rapalbum kategóriában. Karrierje során közreműködött dalokban Drake-kel (Killer), Snoop Doggal (Upside Down), 2016-ban, az amerikai elnökválasztás évében pedig YG-vel adta ki a nagy népszerűségre szert tevő FDT (FDonald Trump) című protestdalt, amit aztán G-Eazy és Macklemore is remixelt.

A TMZ szerint bandaháborús leszámolás állhat az eset mögött; Ashedom nyíltan vállalta a Los Angeles-i Rollin 60s Neighborhood Crips bandához való kötődését, és alig néhány órával halála előtt azt tweetelte: „áldás, ha az embernek erős ellenségei vannak”. A Los Angeles-i rendőrség felügyeletét ellátó civil bizottság elnöke, Steve Soboroff is részvétét fejezte ki a Twitteren, és mint elmondta, Ashedom kifejezett kérésére a napokban ültek volna össze tanácskozni a rendőrfőkapitánnyal a bandák közötti erőszak megfékezésére irányuló közös erőfeszítésekről, kezdeményezésekről. A rappertől több pályatársa is búcsúzott a közösségi médiás felületeken. „Ennek semmi értelme! Mélyen megráz” – írta Rihanna. „Bassza meg. Teljesen padlón vagyok ettől. Nemrég vettük fel ismét a kapcsolatot sok év után, és ezen a nyáron új közös dalt vettünk volna fel” – fogalmazott Drake.

Címkék: gyász nipsey hussle
https://recorder.blog.hu/2019/04/01/meggyilkoltak_nipsey_hussle_rappert
Meggyilkolták Nipsey Hussle rappert
süti beállítások módosítása