Meghalt Keith Flint, a Prodigy énekese

2019.03.04. 14:00, Gaines

prodigy_1.jpg

Keith Flintet, a Prodigy frontemberét hétfőn reggel holtan találták essexi otthonában, a hírt a zenekar hivatalos Instagramján zenésztársa, Liam Howlett is megerősítette. Flint 49 éves volt.

„A hír igaz: nem hiszem el, hogy ezt mondom, de a testvérünk, Keith a hétvégén öngyilkos lett. Sokkos állapotban vagyok, kibaszott dühös, össze vagyok zavarodva, és megszakad a szívem…” – írta Howlett. Az essexi rendőrség szóvivőj azt nyilatkozta, hétfő reggel nyolc után érkeztek ki egy 49 éves férfi otthonához, akit a helyszínen halottnak nyilvánítottak.

Flint 1969-ben született a londoni Redbridge-ben, a nyolcvanas évek végén egy rave klubban ismerkedett meg az ott DJ-ző Liam Howlettel. Először csak táncosként vett részt az 1990-ben alapított Prodigyben, ám az 1996-os Firestartertől énekesként is közreműködött, és tüskés hajával és punk tombolásával a zenekar védjegyévé vált. Az ő hangját hallhattuk a Breathe című dalban is, szintén a mainstream áttörést elhozó 1997-es The Fat Of The Land albumról. Azóta oszlopos tagja volt a Prodigynek, utoljára a 2018-as No Tourist című lemezen szerepelt.

A Prodigy a magyar fesztiválok közkedvelt és visszatérő vendége volt a Szigettől a Voltig, idén a SZIN-en léptek volna fel. Ed Simons a Chemical Brothersből így búcsúzott Flinttől: „Mindig nagyon jól éreztem magam a társaságában, tök rendes volt velem és Tommal, amikor először kezdtünk közös bulikat tartani. Nagyszerű ember.” Rou Reynolds, az Enter Shikari énekese is a Twitteren emlékezett meg: „Keith Flint, te istenverte legenda! Évekkel ezelőtt a Prodigy egyike volt az első nagy bandáknak, amelyek előtt felléptünk előzenekarként, és Keith egy személyben eloszlatta az előfeltevésemet, hogy a gigasztárok csakis arrogánsok és távolságtartók lehetnek. Tárt karokkal fogadott, kedves volt, szenvedélyes.”

https://recorder.blog.hu/2019/03/04/meghalt_keith_flint_a_prodigy_enekese_523
Meghalt Keith Flint, a Prodigy énekese
süti beállítások módosítása