Elhunyt Nick Cave billentyűse

2018.09.03. 12:11, Gaines

conway.jpg

Conway Savage, a Nick Cave & The Bad Seeds billentyűse 58 éves korában, vasárnap este hunyt el – jelentette be a zenekar hétfő délelőtt a Facebook-oldalán. A zenésznél 2017-ben diagnosztizáltak agydaganatot.

Az ausztrál Savage 1960-ban született Victoriában, zenei pályafutása a nyolcvanas évek elején indult olyan zenekarokban, mint a Happy Orphans, a Dust On The Bible vagy a countryt játszó The Feral Dinosaurs. 1990-ben csatlakozott a Bad Seedshez zongorán, orgonán és vokálokkal a The Good Son című lemezük turnéján, majd ezt követően állandó tagja lett a zenekarnak, és az azóta megjelent stúdiólemezek többségén is szerepel. Az ő zongoraszólamát halljuk például a Stagger Lee-n és a Henry Lee-n a Murder Ballads című albumon. Zenekari tevékenysége mellett sikeres szólókarriert is tudhat magáénak, 2000-ben adta ki első LP-jét Nothing Broken címmel, utoljára 2010-ben jelent meg egy hatszámos EP-je.

Miután a Dig, Lazarus, Dig!!! és a Push The Sky Away című Bad Seeds-lemezeken csak vokálozott, Nick Cave-ék legutóbbi albumán, a Skeleton Tree-n már nem dolgozott velük a stúdióban, a koncertturnékra azonban változatlanul elkísérte őket. A magyar közönség is többször láthatta Savage-et a színpadon, legutóbb a 2013-as Szigetes koncerten. Az idei turnén – beleértve a júniusi Sportarénás fellépést – már nem tudott részt venni.

A zenekar hivatalos közleményében ez áll: "Conway közel harminc évig volt a Bad Seeds tagja, és ez idő alatt ő volt az az anarchista szál, amely végighúzódott a zenekar élő koncertjein. Mindenki nagyon szerette, zenésztársai és a rajongók egyaránt. Lobbanékony, vicces, ijesztő, szentimentális, melegszívű, gyengéd, fanyar humorú, őszinte, autentikus – az összes jelző illik rá, nem beszélve arról, hogy szó szerint „aranytorokkal volt megáldva”, magas, édes, a lélek legmélyéről fakadó hanggal. Egy alkoholmámoros éjszakán, hajnali háromkor, egy kölni szálloda bárjában Conway leült a zongorához, és elénekelte nekünk gyönyörű, melankolikus stílusában a Streets of Laredót. A világ megállt egy pillanatra. Szem nem maradt szárazon. Ég veled, Conway, most szem nem marad szárazon.”

https://recorder.blog.hu/2018/09/03/elhunyt_nick_cave_billentyuse
Elhunyt Nick Cave billentyűse
süti beállítások módosítása