Magyarradar – White Joy

2018.07.06. 09:30, corecorder

A négyfős White Joy a Ladyfest pénteki napján mutatkozik be élőben, kilencvenes éveket idéző indierockjuk történetét és további terveiket Magyarradarban osztották meg velünk.

Megalakulás éve:​ 2017.

Honnan:​ Budapest.

Tagok​: Országh Kitti - ének és gitár, Panyik Barbara - gitár, Gájer Konrád - dob, Kiss Tamás - basszusgitár, cselló

Stílus:​ Indie rock/grunge.

Hatások:​ A kilencvenes évek zenéi, a grunge korszak nagyjai, Mudhoney, Audioslave, Hole, Nirvana, riot grrrl zenekarok. A noise rock királyainak, Sonic Youth, Big Black, Metz, Refused, és a punk hatása is érezhető (The Distillers, The Clash, Black Flag). A készülő első lemezünk szellemiségére óriási hatással volt David Bowie és a Pink Floyd, Anne Sexton és Patti Smith költészete, újabban pedig St.Vincent kreativitása és bátorsága inspirálja, hogy mit is akarunk kezdeni 2018-ban a grunge-dzsal.

Kiadók:​ Várjuk a jelentkezésüket, ráérünk egy esetleges lemezfelvételre, ha úgy alakul.

Történet: Kitti: ​Jonny Greenwoodon voltunk a Müpában, amitől annyira újragondoltam a létezésemet, hogy még ott helyben megkérdeztem Barbit, nem megyünk-e le zenélni a próbaterembe. Mondtam, hogy fogalmam sincs semmiről, és hogy mit fogunk ott csinálni, de végül is van egy kis hangom, ő tud gitározni, nézzük meg, mi lesz belőle, ha használjuk is őket. Nagyon kedves hangulatú közös zenélések voltak ezek kábé egy évig, szépen lassan, elvárások nélkül élveztük, hogy zenélünk. Közben én is megtanultam gitározni, elkezdtem kiengedni a hangomat, és számkezdeményekké sűrítettem életem első 27 évének fájdalmait. Erre a grunge tökéletesen alkalmasnak tűnt. Kis bénázás után 2017 tavaszán jött Konrád dobolni, mert rájött, mi hiányzott az életéből. Tamás még novemberben csatlakozott, sikeres meghallgatás után felvételt nyert a White Joyba, és azóta is minden nap boldogabbá tesz minket gitárjátékával és szóviccekkel. Sok szóviccel.

Megjelenések​: Házilag vettünk fel eddig két számot, eddig a Witches’ Sabbathot osztottuk meg a social felületeinken. Mindenképpen újra fogjuk venni őket jobb minőségben, egyrészt lesznek kiegészítések/változások, másrészt hamarosan egy teljes album felvételét tervezzük.

Küldetés:​ Vissza a jövőbe. Egyébként pedig mindenkihez szólunk, különösen azokhoz, akik a perifériára szorulva érzik magukat.

Jövőkép:​ Különleges dopping a koncertezés, szóval koncert, sok-sok koncert, színpadi rutin szerzése Budapesten és az ország többi városában is, és az első lemez elkészítése.

Mellékprojektek:​ Kitti: Gondolkodom egy szóló projektben is, gitár-dobgép-ének felépítésben, konkrét lemezkoncepcióm is van hozzá, de az is lehet, hogy megtartom a White Joy következő lemezanyagának. A többiek főállású White Joy-tagok.

Szexepil:​ Tudjuk a siker receptjét.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A hirtelen jött siker ellenére is megmaradtunk ugyanazoknak a hétköznapi embereknek.

A White Joy a Facebookon

A pénteki Ladyfest eseményoldala


a bemutatkozó Witches' Sabbath:


fotók: Neményi Márton


ITT A LADYFEST TELJES PROGRAMJA!


A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png

https://recorder.blog.hu/2018/07/06/magyarradar_white_joy
Magyarradar – White Joy
süti beállítások módosítása