Apey & The Pea, Antonia Vai és NB a Nagy-Szín-Pad! döntőjében!

2018.05.07. 12:59, RRRecorder

nsz_donto.jpg

Nem jött be a papírforma: a versenynek kimagaslóan legtöbb lájkkal nekiinduló két versenyző egyike sem jutott be a döntőbe; mondjuk ByeAlex nem is igazán kampányolt. Az Apey & The Pea és Antonia Vai volt a zsűri két kedvence, NB pedig ügyesen kampányolt, így ők azok, akik a döntőben, május 11-én immár csak a közönség szavazataiért versengenek.

Előzetesen, a különféle mérőszámok (lájkok, YouTube-nézettségek stb.) alapján a ByeAlex és a Slepp és a Soulwave tűnt a leginkább esélyesnek az idei Nagy-Szín-Pad! tehetségmutatón (lásd részletes elemzésünket itt). A Soulwave azonban az - idén Crew névre hallgató, korábbi résztvevő zenekarok tagjaiból álló - zsűritől a leggyengébb pontszámot kapta, 5,8-at a 10-ből, és ez 50%-ban számított a továbbjutásnál. ByeAlex és a Slepp viszont ott volt a zsűri pontszámai alapján az élmezőnyben, és biztos bejutónak, sőt, győzelemre esélyesnek jósoltuk a fellépése után - ámde arra nem számítottunk, hogy szinte egyáltalán nem fog kampányolni.

A ByeAlex és a Slepp - jóval kevesebb lájkal bíró - Facebook-profilján egy poszt szólt a szavazásról, ByeAlex saját profilján pedig ugyan kétszer említette, hogy volt ez a Nagy-Szín-Pad!, de a szavazásról nem is esett szó. Egyedül az Instagramon mutatott nagyobb aktivitást, az egyik posztban még mormotatámadással is fenyegette azokat, akik rosszul szavaznak, de úgy látszik, ez sem volt elég.

De nézzük a bejutottakat: az Apey & The Pea szerintünk és a zsűri szerint is kimagaslóan a legjobb koncertet adta (lásd beszámolónkat), utóbbitól 9,3-as pontszámot kaptak a lehetséges 10-ből, úgyhogy valaminek nagyon el kellett volna romlania, hogy ne kerüljenek be. Antonia Vai koncertje után ugyan bennünk és a zsűri néhány tagjában is volt kétség, hogy minden erénye mellett vajon a nagyszínpadokra való-e ez a produkció, vagy inkább kisebb klubokban tud jól érvényesülni; ám a 8,55-ös, a zsűritől kapott pontszám, és a közönség lelkesedése bejuttatta az énekesnőt. NB esetében már nagyobb volt a vélemények szórása, vagyis többen inkább azt hangsúlyozták, hogy van hova fejlődni - ám pontszámuk is így elég jó volt (7,16). A pörgő nyelvű rapper és zenekara a kampányában internetes véleményvezéreket tudott maga mellé állítani, ami úgy látszik, a mások által alkalmazott trükköknél komolyabb hatással volt a szavazókedvre.

A döntő tehát május 11-én, szombaton lesz szokás szerint az Akváriumban, és szokás szerint követhető majd az M2 Petőfi TV-n, a Facebookon is sok más helyen; részletek itt. Arról, hogy mi mindent nyerhetnek, itt írtunk részletesen.

https://recorder.blog.hu/2018/05/07/apey_the_pea_antonia_vai_es_nb_a_nagy-szin-pad_dontojeben
Apey & The Pea, Antonia Vai és NB a Nagy-Szín-Pad! döntőjében!
süti beállítások módosítása