10 esszenciális modern szintiszám

2018.01.27. 12:40, rerecorder

synthwall6.jpg

Röviden összefoglaltuk a szintetizátorzene történetét, hiszen az elmúlt évek éppen a nagy elődök örökségének újraaktualizálásáról szóltak, úgyhogy jöjjön most tíz modern szintiszám az elmúlt tíz évből.

# Oneohtrix Point Never: Betrayed In The Octagon (2007)

Mintha Isten könnyei pixeles hibaüzenetekké transzformálódnának egy disztópikus jövőben.


# MGMT:
Electric Feel (2007)

Tíz év után is lenyűgöző az a könnyedség, ahogy két tinédzser fogja a hetvenes évek műanyag soulját és a nyolcvanas évek elektrofunkját, aztán olyan slágert gyúr belőle, hogy még Prince is elsárgulna tőle.


# Cut Copy:
Lights And Music (2008)

Tökéletes amalgámja a nyolcvanas évek szintipopjának, a hetvenes évek flitteres diszkójának és a hatvanas évek pszichedéliájának, hibátlan (aréna)sláger.


# Zombi:
Sapphire (2009)

Mintha a Venom 18 hangmintázna Morodert, Goblint és Vangelist ugyanabban a számban: epikus-instrumentális progrock, amelyben ott lüktet az italo disco és a giallók szónikus öröksége is.


# Dam-Funk:
10 West (2009)

Dobgép, szintetizátor, boogiefunk, görkorcsolya, 80s. Többet kár mondani, ezt átérezni kell.


# Kavinsky:
Nightcall (2010)

Ha a Human After All korabeli Daft Punk Argento valamelyik giallójában ébredne, az valahogy így hangzana. A Drive-val együtt ez indította el azt a retrólázat, amely szélesre tárta a kaput az 80s revival, valamint a synthwave számára.


# Broken Cups:
Slaves (2012)

A sosemvolt hazai szintipunk-színtér programadója: szirénázó szintetizátorok, megszállott ének-kiabálás, hipnotikusan tekeredő riffek, stroboszkóp, füstgép, beton.


# Perturbator:
Assault (2016)

Ahogy Bd-209 megfogalmazta: epikus dallamháború emberek és robotok között, minden synthwave-parti kötelező eleme.


A LEGJOBB SYNTHWAVE-SZÁMOK BD-209 ÉS RADEC SZERINT.


# LCD Soundsystem:
tonite (2017)

Úgy látszik, James Murphy akkor van igazán elemében, amikor a legmorózusabb: a fanyar szöveg ellenére klasszikus DFA Records-os szintis dancepunk, szinte kiált a táncparkettért.


# The War On Drugs:
Thinking Of A Place (2017)

Csak egy olyan – egyszerre anakronisztikus és vizionárius – figura, mint Adam Granduciel képes arra, hogy 2017-ben összehozzon egy olyan szintinehéz heartland rock-lemezt, ami több mint Born In The U.S.A.-parafrázis.


Kollár Bálint

https://recorder.blog.hu/2018/01/27/10_esszencialis_modern_szintiszam
10 esszenciális modern szintiszám
süti beállítások módosítása