Válogatás a Recorder 2017-es cikkeiből - Recvideo, Fotórecorder, Háttérzaj

2018.01.17. 10:44, rerecorder

i_am_soyuz_1.jpg

A hagyományhoz hűen 2017 végén is összegeztük a Recorder legjobb, legfontosabb írásait a tavalyi évből. A fókusztémákkal kezdtünk, aztán jöttek a külföldi és magyar interjúk, lemeztáskáka hosszú cikkek, a Magyarradarok és a Profülek, a többi kis rovatunk és az év a hírekben - zárásként a RecVideo, a Fotórecorder és egy új interjúrovat, a Háttérzaj cikkei egy csokorban.

RecVideo rovatunk ott volt a Csaknekedkislány NyúlRókaFarkas című dalok forgatásán és egy interjús werkfilmet készítettünk.

A tavaly berobbant szókimondó rapperrel, Krúbival arról beszélgettünk, hogy mit gondol az ország állapotáról na és persze arról, hogy lehet-e politizálni a zenében.

Forgattunk három fiatal tehetséges előadóval, akikben az a közös, hogy valamilyen módon kötődnek külföldhöz: The Anahit Londonban tanult dalszerzést, rá sokan mondták, hogy nem normális, amiért hazaköltözik, aztán beszélgettünk I Am Soyuzzal, aki magyar szülők gyermekeként Svédországban nevelkedett, de Szegeden tanulva kezdett zenélni, és videointerjúztunk a Papaver Cousins duóval is, akik meg első külföldi fellépésükért Dél-Koreáig utaztak. 

RecVideo rovatunk ellátogatott a tavaly december 31-én bezárt utolsó magyar cd-gyárba is, kisfilmünkben megőriztük az utókornak a cd-gyártás folyamatát.


Fotórecorder rovatunkban tavaly is készült számos anyag olyan jelentős hazai fotósokkal, akik a zene körül is tevékenykednek: 

Pácser Attila főleg a nyolcvanas évek undergroundját örökítette meg.

Huschit János a lemezborítófotózás nagy alakja volt a hetvenes-nyolcvanas években.

Dusa Gábor a kilencvenes-kétezres évek során fényképezte a folk-, jazz-, alternatív színtereket koncerten.

Lékó Tamás a kétezres és a kétezertízes évek hazai mezőnyének egyik nagy megörökítője, a Wan2 után a Recorder fotósa lett.

Réti Zsolt az elmúlt évtized rock, metál, hardcore mezőnyének dokumentátora, de ott volt szinte az összes jelentős idelátogató sztárfellépő koncertjén is.

S. Varga Ilona pedig végigfotózta a Gödör Klub működését eredeti helyén és remek koncertfotóival kidolgozta a "dizzy" technológiát.


És Háttérzaj címen új interjúrovatot is indítottunk, amely keretében beszélgettünk Göczey Zsuzsa rádiós szerkesztővel.

Aztán Herczeg Tamással is készítettünk interjút, ő az utolsóként bezárt magyar cd-gyár ügyvezető igazgatója volt.

DJ Benny dj-vel szintén beszélgettünk, ő volt a lelke a kilencvenes-kétezres évek egyik vezető vidéki klubjának, a kiskunhalasi Dance Tuning Discónak

És mélyinterjút készítettünk Nádori Péterrel, ő pedig a Hungarotonnál volt osztályvezető majd 1980 és 1990 között a klasszikus és népzenei szerkesztőség főszerkesztője.

Jó olvasást, újraolvasást!

https://recorder.blog.hu/2018/01/17/valogatas_a_recorder_2017-es_cikkeibol_recvideo_fotorecorder_hatterzaj
Válogatás a Recorder 2017-es cikkeiből - Recvideo, Fotórecorder, Háttérzaj
süti beállítások módosítása