Salamon Csaba – Kedvenc 2017-es dalok

2018.01.05. 15:00, rerecorder

sza-2017.jpg

Az év végi összegzés hagyományos módja a Recordernél, hogy a közösen összeállított Top 50-es albumlista –után kedvenc dalainkat szerzőnként publikáljuk. A 2011-es2012-es2013-as2014-es2015-ös és 2016-os sorozat után itt a 2017-es daldömping, a stáb ABC-rendjében haladunk, a felvételek egy rögtön meghallgatható playlistben, rövid kommentárokkal – a mai második dj Salamon Csaba (nyitóképen SZA).

A 2017-es személyes kedvenc dallisták sorát Biczó Andrea nyitotta, utána Csada GergelyElekes RolandKomróczki DiaKálmán AttilaLékó TamásMihályi DávidMika LászlóNémeth RóbertRónai András és Reszegi László volt a dj.


A RECORDER SZERZŐINEK - KÖZTE SALAMON CSABÁNAK A - KEDVENC 2017-ES ALBUMAI.


Salamon Csaba kedvencei 2017-ből egy playlistben: 


Sampha
: Plastic 100°C

2017 úgy fog megmaradni bennem, mint egy hőhullám harmadik napja, mikor az aszfalton műanyagként olvadoztam és ez a szám szólt a fülembe, újra és újra.


Steve Lacy
Ryd / Dark Red

A (még mindig) pofátlanul fiatal Internet-gitáros Lacy a telefonján rakta össze a demóját, amivel csak egy baj van: 13 perces.   


Kendrick Lamar
FEAR.

Gyerekkori félelmeket, tizenéves szorongásokat és felnőttkori kétségeket teker szomorú cigibe Kendrick, de ezek az érzések sosem szívódnak el.


SZA
Love Galore (feat Travis Scott)

A Bates Motelben hál duettet az r&b-énekesnő és a rapper. Amennyire elcsépelten hangzik elsőre, annyira húsbavágó. Szó szerint.


Nick Hakim
Cuffed

Fekete hangú, kékeszöld szemű soul egy New York-i hipstertől, Green Twins lemeze lebilincsel és kikötöz anyád ágyához. 


Vince Staples:
 Big Fish

Vince Staples 2017-re végleg kinőtte az akváriumát. Most már csak az a kérdés, hogy 2018-ban kiérdemel-e egy nagyobbat.


Burial
Rodent

Az év végének elengedhetetlen velejárói a kortalan Burial-kislemezek és a karácsonyi szemetes környékén feltűnő rágcsálók - bár utóbbiak nélkül azért kibírnánk valahogy.


Nai Palm
Crossfire / So Into You

Amíg a Hiatus Kaiyote pihen, énekesnője feldolgozásokból, demókból és b-oldalakból álló szólólemezén bizonyítja, hogy a nyers ötletek ugyanúgy érvényesek, mint a kimunkált dalok, és hogy jobb keresztúthoz érkezni, mint kereszttűzben állni.


Sufjan Stevens
Mystery of Love

A “fehér Holdfény” filmzenéjét áthatja a klasszikus zene, a nyolcvanas évek olasz popzenéje és Sufjan Stevens. A Mystery of Love mintha csak azért maradt volna le a 2015-ös Carrie and Lowellről, mert túl szerelmes volt annak tematikájához, de a filmet vele együtt átélve még így is fájóan nosztalgikus.


Eyedress
Manila Ice

Helyzetjelentés a Fülöp-szigeteki rendőrállamból – a fülledt szobák ajtajain csak félve jut ki a cigifüst, ahogyan az ablakokat időnként a félelem és lövések zaja rázza meg.


IAMDDBMore 

Manchester válasza Cardi B-re – az érző lelkű rapper lány esténként hazavár, de elkésés esetén megkésel.


Phoebe Bridgers
: Smoke Signals

“Ezt a számot a dobosomnak írtam, akivel akkor jártunk. Azóta már szakítottunk” – szokta felvezetni Bridgers élőben a Smoke Signalst, mielőtt egy nem túl őszinte összenevetés után belekezd.


Malibu
: Held

A 2017-es évben sokadvirágzását élte az ambient, Ryuchi Sakamoto, Bibio és (persze) Brian Eno lemezei mellett a berlini PAN kiadó válogatáslemeze, a Mono No Aware reflektált a leghitelesebben a korhangulatra. A japán kifejezés a múlandóságban való szépség felfedezését és ennek folyamatát jelenti, minden kompozíció fájdalmasan szép, mint amilyen ez a mögöttünk hagyott év is volt.

SALAMON CSABA KEDVENC 2016-OS DALAI ITT HALLHATÓK.

https://recorder.blog.hu/2018/01/05/salamon_csaba_kedvenc_2017-es_dalok
Salamon Csaba – Kedvenc 2017-es dalok
süti beállítások módosítása