Reszegi László – Kedvenc 2017-es dalok

2018.01.05. 09:59, rerecorder

sw_sajat_nyitonak.jpg

Az év végi összegzés hagyományos módja a Recordernél, hogy a közösen összeállított Top 50-es albumlista –után kedvenc dalainkat szerzőnként publikáljuk. A 2011-es2012-es2013-as2014-es2015-ös és 2016-os sorozat után itt a 2017-es daldömping, a stáb ABC-rendjében haladunk, a felvételek egy rögtön meghallgatható playlistben, rövid kommentárokkal – a mai első dj Reszegi László (nyitóképen a Second Woman).

A 2017-es személyes kedvenc dallisták sorát Biczó Andrea nyitotta, utána Csada GergelyElekes RolandKomróczki DiaKálmán AttilaLékó TamásMihályi DávidMika LászlóNémeth Róbert és Rónai András volt a dj.


A RECORDER SZERZŐINEK - KÖZTE RESZEGI LÁSZLÓNAK A - KEDVENC 2017-ES ALBUMAI.


Reszegi László 2017-es kedvencei egy playlistben: 


Alessandro Cortini
: Aspettare

Az ősszel megjelent Avanti című album bármelyik dalát beválogathattam volna, de ez különösen nagy trip, erősen ajánlott magányos utazásokhoz, főleg este vagy szürkületben. 


Apey And The Pea
: Death

Erős váltás már rögtön a második dalnál, de legalább jó színes a lista. A súlyosabb műfaj legjobb hazai lemeze egyértelműen a HEX lett, a Death pedig talán a zenekar eddigi legjobb dala.


Arcade Fire
: Signs Of Life

Ennek annyi a sztorija, hogy egész nyáron az Everything Now lemez ment az autóban és a hátul ülő egyéves Marci a tapsolásos intrót próbálta utánozni. Egy idő után mi is mindig tapsoltuk a ritmust.


Foo Fighters
: Sunday Rain

Először a budapesti koncerten hallottam, ott annyira nem fogott meg. Aztán kiderült, hogy McCartney is szerepel a dalban és - bár szeretem Maccát - nem örültem neki. Aztán nagyon hozzám nőtt, remek a szöveg.


Gábor Lázár
: Crisis Of Representation 5

#futurism - mást nem tudok mondani róla.


Japanese Breakfast
: Diving Woman

Szép, kellemes. Szürke januári délutánok dala, sokat fog szólni idén is.


: My Heart Is Somewhere Else

Ha reggel kávéval kezdesz és netán szeretnél felhagyni ezzel a szokással, ez a dal nagy hangerőn hasonló hatást vált ki, mint egy erős fekete.


Lana Del Rey & Sean Ono Lennon
: Tomorrow Never Came

Ez a dal Lennon nélkül is remek lenne, de hát így nem is kérdés, hogy befér a legjobb húsz közé.


Linkin Park
: Talking To Myself (Live)

Nem vagyok nagy Linkin Park-kedvelő, de én is úgy jártam, mint sokan mások: Bennington halála után máshogy szólt az utolsó lemez. Ez az élő felvétel pedig azért olyan különleges, mert Sopronban rögzítették és ezzel nyit a koncertalbum.


Manoya
: ReStart

Enikőnek én terveztem a 2016-os EP-je (The Battle is Won) borítóját. Tavaly küldött egy CD példányt az új lemezből és külön felhívta a figyelmemet erre a dalra. Ezért most én is ezt teszem.

kill4me.jpg


Marilyn Manson
: KILL4ME

Az egészen vállalható új lemez talán leginkább popos dala. Totál fülbemászó.


Melvins
: What's Wrong With You?

Ez az a zenekar, amit a baráti körben sem szoktak ismerni. Amikor megkérnek, hogy mutassak egy dalt tőlük, alig tudok választani. Mivel a 2017-es dupla lemezük barom jó lett, ezt szoktam választani róla.


Michael Giacchino
: The Hating Game

Számomra a War For The Planet Of The Apes lett az év filmje, a Giacchino által komponált score pedig az egyik legjobb a tavalyi évben. Munkához is kiváló zenei aláfestés.


Mick Jagger
: Gotta Get A Grip

Nagyon rég nem jelentkezett már szóló produkcióval Jagger, de hát nem ér rá, fő zenekara eléggé pörög. A Gotta Get A Grip leginkább a videóval együtt fejti ki hatását, de így önmagában is elég dögös.

gottagetagrip.jpg


Nine Inch Nails
: Less Than

Atyaég, mennyi elfojtott agresszió meg hátrakevert gitár! És közben eléggé pop. A NIN 2017-es jelenléte nagyon markáns volt, kíváncsian várom a 2018-as folytatást.


Norah Jones:
 It's Not Christmas 'Til You Come Home

Oké, fura, hogy egy karácsonyi dal is befigyel, de amikor az ünnepi ebédhez és/vagy vacsorához bekapcsolt karácsonyi Spotify-listák egyikében megszólalt ez, óriási felüdülés volt. Csodaszép.


Second Woman
: //

#futurism - mást nehéz lenne mondani róla. Nehéz, lüktető, de iszonyatosan tapad.


St. Vincent
: Pills

Pills to fuck, pills to eat. Az év dalszövege.


The National
: The System Only Dreams In Total Darkness

Elég jó érzés, hogy Obamának is ez a kedvence az új The National-lemezről. 


Trent Reznor & Atticus Ross
: Four Enclosed Walls

Ismét egy filmzene, ezúttal a The Vietnam War című tízrészes dokumentumsorozathoz. Egyszerre szép és zaklatott. Mind a sorozat, mind a teljes score erősen ajánlott.

https://recorder.blog.hu/2018/01/05/reszegi_laszlo_kedvenc_2017-es_dalok
Reszegi László – Kedvenc 2017-es dalok
süti beállítások módosítása