Biczó Andrea – kedvenc 2017-es dalok

2017.12.31. 15:10, rerecorder

sza.jpg

Az év végi összegzés hagyományos módja a Recordernél, hogy a közösen összeállított Top 50-es albumlista –után kedvenc dalainkat szerzőnként publikáljuk. A 2011-es2012-es2013-as2014-es2015-ös és 2016-os sorozat után kezdődik a 2017-es daldömping, a stáb ABC-rendjében haladunk, a felvételek egy rögtön meghallgatható playlistben, rövid kommentárokkal – a sort Biczó Andrea nyitja (a nyitóképen SZA).


A RECORDER SZERZŐINEK - KÖZTE BICZÓ ANDREÁNAK A - KEDVENC 2017-ES ALBUMAI.


Mint mindig, idén is úgy kezdődik a kedvenc dalaim listája, hogy ide kell képzelni az összes számot az összes kedvenc idei albumomról. Egyébként a lista írása közben fogalmazódott meg bennem, mennyire befolyásolható vagyok, mert ha valakit esetleg sikerül megnéznem valahol élőben, neadjisten tetszik is a koncert, akkor valahogy sokkal könnyebben és hosszabban férkőzik be a szívembe.


Arcade Fire
: Everything Now

Na hát erről beszélek. Abszolút neverforget pillanat, amikor az idei Primavera Fesztivál titkos 360 fokos Arcade Fire-koncertjén hallottam debütálni ezt a dalt, amit elsőre nem teljesen értettem, hogy most hogy is jön ide az ABBA, de a boogie azért ott volt tőle a lábamban. Két nappal később pedig, amikor már a közönség egy emberként énekelte, akkor már biztosan tudtam, hogy imádom.


Ariel Pink & Weyes Blood
: Tears On Fire

Ez a szám olyan, mintha Ariel Pink és Weyes Blood verse-refrén háborúval méregetné, kinek van nagyobb fasza, miközben amúgy valahogy mégis tökéletesen összeérnek a részek.


Belle & Sebastian
: We Were Beautiful

Stuart Murdochék kábé bármit csinálnak, az végtelenül szívmelengető, két év kihagyás után ez a dal pedig kifejezetten jólesett a kis lelkemnek.


The Big Moon
: Bonfire

Őket is sikerült majdnem tök véletlenül megnéznem: Skóciában egy hűvös vasárnap estén csináltak szuperjó hangulatot. Utána ez a dal beragadt. Dögös kis indie, semmi nagy megfejtés.


Haim
: Want You Back

Szintén Primavera, szintén meglepetéskoncert. Azóta ha ezt a dalt hallom, az jut eszembe, hogy harmadik napja nem aludtam többet 4 óránál, éjjel 3 van, de én úgy táncolok, mintha nem lenne holnap.

rs-haim-1755ef2e-c3a7-4d5e-b0dd-6348f42177cc.jpg


Hercules & Love Affair feat. Faris Badwan
: Controller

SZEX.


The Horrors
: Something To Remember Me By

Húha, rögtön újból itt van Faris! A legkevésbé horrorsos Horrors-dal lett az egyik all-time kedvencem.


Kelela
: Onanon

Mindenképp szerettem volna megemlékezni valamilyen formában arról, hogy Kelela egyébként egy csodaszép albumot jelentetett meg az idén, nekem pedig ez a kulcsdalom róla.


Queens of the Stone Age
: Feet Don’t Fail Me

Egy kicsit csalódtam az idei QOTSA-albumban, főleg a zseniális Like a Clockwork… után, de szerencsére vannak rajta azért elég jó pillanatok – ez például mindenképpen az.


SZA
: Drew Barrymore

Ez a dal van annyira dögös, hogy még Drew Barrymore maga is cameozik a videóban.

BICZÓ ANDREA KEDVENC 2012-ES DALAIT ITT HALLGATHATOD. 

A 2013-ASOKAT ITT. 

A 2014-ESEKET ITT.

A 2015-ÖSÖKET ITT.

A 2016-OSAKAT PEDIG ITT.

https://recorder.blog.hu/2017/12/31/biczo_andrea_kedvenc_2017-es_dalok
Biczó Andrea – kedvenc 2017-es dalok
süti beállítások módosítása