Dalpremier! Bankrupt: 77 / Sid and Nancy Do NYC

2017.08.17. 17:00, rerecorder

bankrupt3_650.png

A nagyszerű Bankrupt poppunkzenekar tavalyi huszadik születésnapja után – amit egy remek magyar nyelvű/angol nyelvű albumpárral ünnepelt – idén május óta ismét igen aktív. A tőlük már megszokott magyar/angol dalpáros, két szövegvideó formátumban jelentkeztek két nagyon ironikus, politika közeli dallal, az egyik egy gengszterről, bizonyos Tóniról szólt, aki helikopterrel jár, szereti a Verzácsét és Lui Vütont és mindig neki lejt a pálya. A másikban viszont a politikusok és gengszterek _nagyon is eltérő_ világát vették össze. A harmadik idei szerzemény (Törlöm a számod / Creepy Stalker) a Péterfy Bori & Love Band előadásban is megjelent. Most viszont számos más műfajba tett kalandozás után itt egy vérbeli másfélperces punkdal. Premier!

77-3.jpg

Negyven évvel 1977 után legfőbb ideje volt, hogy a Bankrupt megemlékezzen a punk zene legjobb évéről egy másfélperces instant punkrockslágerrel, amihez készült egy hangulatos szövegvideó is korabeli életképekből összevágva. „Szokás szerint ebből is van angol változat, a Sid And Nancy Do NYC az ikonikus pár végső időszakáról szól, amit a sorozatgyilkosok által rettegésben tartott, borzasztó közbiztonságú New York Cityben töltöttek ’78 őszén. A dob- és énekfelvételekért Tövisházi Ambrusnak, a gitárfelvételekért és a keverésért Csobánczi Péternek (TrashHill stúdió) tartozunk köszönettel” – mesélte Sarkadi Balázs frontember.

a Bankrupt legközelebb szeptember 15-én lép fel Budapesten a Robotban, a Lopunk társaságában, a koncert ingyenes lesz, az eventje pedig itt található


és akkor a 77 szövegvideója: 


ez pedig az angol nyelvű megfelelő, a Sid And Nancy Do NYC


fotó: 
Pandur-Balogh Norbert

a Bankrupt Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/08/17/dalpremier_bankrupt_77_sid_and_nancy_do_nyc
Dalpremier! Bankrupt: 77 / Sid and Nancy Do NYC
süti beállítások módosítása